Κυριακή, Απριλίου 13, 2014

στην τελική τους φάση οι εργασίες αντιστήριξης των πρανών του Αθηνιού

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες αντιστήριξης της καλντέρας του Αθηνιού, που πραγματοποιούνται με σκοπό τόσο την προστασία των βράχων της καλντέρας όσο και κυρίως των χρηστών του δρόμου που οδηγεί στο κύριο και εμπορικό λιμάνι της Σαντορίνης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε πάγιο και χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Δημοτικής αρχής του νησιού και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. 

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου μάλιστα έχει υψηλό προϋπολογισμό μιας και απαιτεί υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, τοποθέτηση ποιοτικών και ανθεκτικών υλικών και εξειδικευμένες εργασίες για την τοποθέτησης του υλικού προστασίας στο μεγαλύτερο κομμάτι των γκρεμών της καλντέρας σε όλη την διαδρομή του δρόμου του Αθηνιού.

Οι εργασίες για την τοποθέτηση των υλικών ξεκίνησαν πρίν από περίπου ένα μήνα από εξειδικευμένα συνεργία τεχνικών και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και κατά την διάρκεια των γιορτών παρά την αυξημένη κίνηση στον δρόμο του λιμανιού τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την διασφάλιση της ασφάλειας του δρόμου,  ένα στοίχημα δεκαετιών για την τοπική κοινωνία αναμένεται να έχει «κερδηθεί».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα πολύ ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του σημαντικού αυτού έργου για την Σαντορίνη.


Οι αντίστοιχες εργασίες -υψηλής τεχνογνωσίας και επικινδυνότητας ως προς την εκτέλεσή τους- που ξεκίνησαν πρίν από περίπου δύο χρόνια, στην περιοχή «Αμμούδι» στην Οία (με επείγουσες διαδικασίες μετά και την κατολίσθηση μεγάλου όγκου χωμάτων που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμό του δρόμου που οδηγεί στον όμορφο όρμο)  έχουν ολοκληρωθεί παραδίδοντας στην κυκλοφορία έναν από τους πιο όμορφους και χαρακτηριστικούς ως προς την φυσιογνωμία του νησιού, δρόμους του.