Κυριακή, Απριλίου 13, 2014

επανάληψη του επιτυχημένου σεμιναρίου «Γνωρίζω τον Τόπο μου» τον Μάϊο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια με τίτλο ‘’Γνωρίζω τον Τόπο μου'' που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας, με την υποστήριξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΚΕΚ Γεννηματάς, 8 έως 10 Απριλίου 2014 και φιλοξένησε αφιλοκερδώς το Οινοποιείο Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.

Περισσότερα από 120 άτομα επιμορφώθηκαν στους τομείς της Νεότερης Τοπικής Ιστορίας και Παράδοσης, της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, των Αγροτικών Προϊόντων, γνώρισαν τις Επιχειρήσεις τυποποίησης και μεταποίησης, τον Αμπελώνα του νησιού και τα προϊόντα του, τη Γεωλογία και τα Ηφαίστεια , ενώ ενημερώθηκαν για τον Τουρισμό και την τουριστική διαχείριση στην Σαντορίνη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μέρος του εργατικού δυναμικού της Σαντορίνης θα εγκατασταθεί στο νησί τον Μάϊο, ο Δήμος Θήρας θα επαναλάβει το επιμορφωτικό πρόγραμμα το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου 2014.

Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί ιδιαιτέρως το Οινοποιείο Μπουτάρη και τους εισηγητές του Α΄ κύκλου σεμιναρίων του Απριλίου και συγκεκριμένα τους:
• Εμμανουήλ Λιγνό, Νομικό, Δημοσιογράφο, Διευθυντή εφημερίδας "Θηραϊκά Νέα", Ερευνητή, Ιδρυτή και Διευθυντή Λαογραφικού Μουσείου Μ.Α. Λιγνού
• Μάγια Ευσταθίου, Αρχαιολόγο (ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού)
• Μαργαρίτα Καραμολέγκου, Γεωπόνο
• Ιωάννα Βαμβακούρη, Οινολόγο οινοποιείου Σαντορίνης της Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητικής
• Μιχάλη Φυτίκα, Ομότιμο Καθηγητή Γεωθερμίας και Ηφαιστειολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
• Μάρκο Κυριακάκη, Καθηγητή Γερμανικής Γλώσσας & Επιχειρηματία.
Από το Δήμο Θήρας