Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

οι «Κυκλαδίτικες» συμμετοχές της ΔΗΜΑΡ – Προοδευτικής συνεργασίας

Τρείς υποστηρικτές με δραστηριότητα στις Κυκλάδες συγκαταλέγονται στους φίλους και τα μέλη που υπέγραψαν την «διακήρυξη αρχών» του κόμματος της ΔΗΜΑΡ - Προοδευτικής συνεργασίας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου.

Πρόκειται για τους κυρίους Γιώργο Παπαμανώλη πρώην Βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Τσαμουργκέλη επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πάρι Τσάρτα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ " είναι η συνεργασία  κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου.
Είμαστε αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική  που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία.  Διαφωνούμε με την αντιπολιτευτική πολιτική που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, ενσωματώνει ανεδαφικές διεκδικήσεις, αντιτίθεται σε αναγκαίες αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό.
Προτείνουμε τη δική μας εναλλακτική, συγκεκριμένη και υπεύθυνη στρατηγική για τη  δημοκρατική έξοδο από την κρίση με ένα εθνικό σχέδιο προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς με νωρίτερη ανακοίνωσή του και σε ότι αφορά τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, για τον Δήμο Θήρας, υποστηρίζει τον συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Χάλαρη.