Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2014

τοπικό παράρτημα Π.Ε.Δ. Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψη της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών

Επιστολή προς τον  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Κων/νο Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με την «Χρηματοδότηση για την κάλυψη της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστών», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:   

«Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, θέτω υπόψη σας ξανά, τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση της αποστολής από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, της χρηματοδότησης των κατά τόπους σχολικών επιτροπών που είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους αναδόχους καθαριστές – καθαρίστριες, στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί στις οργανικές θέσεις.
Η μεγάλη χρονική καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών, που έτσι κι αλλιώς είναι ιδιαίτερα χαμηλή, έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης των εργαζομένων. Παρόλα αυτά όμως συνεχίζουν και καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες, έτσι ώστε οι σχολικές μας μονάδες να είναι πάντα καθαρές, προς όφελος των μαθητών και των καθηγητών.
Παράλληλα οι σχολικές μας επιτροπές, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν και τις ανάγκες μισθοδοσίας των καθαριστών / τριών, διότι διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους με τους οποίους θα πρέπει να καλύψουν μέρος ουσιαστικά των αναγκών λειτουργίας των σχολείων, (θέρμανση, αγορά υλικών, κλπ) .
Όπως πληροφορούμαστε το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών η οποία εκδόθηκε στις 27-1-2014 , η οποία ανέτρεψε τη  μέχρι σήμερα διαδικασία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και ήδη υπάρχει τροπολογία για το θέμα αυτό.
Παρακαλούμε λοιπόν όπως επιλυθεί το πρόβλημα, το οποίο έχει προκύψει με την όσο δυνατόν πιο σύντομη κατάθεση της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε να είναι δυνατή έξι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η συμφωνημένη επιχορήγηση προς τις σχολικές μας επιτροπές, έτσι ώστε κι αυτές να ανταποκριθούν άμεσα στην υλοποίηση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει με τους εργαζόμενους καθαριότητας των σχολείων μας.»