Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

πρώτη επιτόπια αξιολόγηση για τον κρατικό αερολιμένα Σαντορίνης

Την Πέμπτη 6/3 στις 12.00 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η πρώτη επιτόπια αξιολόγηση από πλευράς εκπροσώπων των ενδιαφερομένων εταιριών να αναλάβουν την λειτουργία και διαχείριση των κρατικών αεροδρομίων, σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, το οποίο είναι ενταγμένο στο “πακέτο” των επτά αεροδρομίων του Αιγαίου που βρίσκονται σε αυτές τις διαδικασίες.

Ενστάσεις  και διαμαρτυρίες ως προς την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων έχουν εκφραστεί και πραγματοποιηθεί από συλλόγους εργαζομένων σε αρκετές περιοχές και περιπτώσεις στην χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαμαρτυρίες για το γεγονός αναμένεται να υπάρξουν και στην Σαντορίνη.

Από τις χαρακτηριστικότερες πρόσφατες είναι η περίπτωση του αεροδρομίου των Χανίων, στις διαμαρτυρίες κατά της αποκρατικοποίησής του οποίου συμμετείχε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας.
www.enet.gr/?i=news.el.article&id=418098

Ενώ, σχετικά με το αεροδρόμιο των Χανίων, “παράλογη και παράνομη” χαρακτήρισε την  ιδιωτικοποίησή του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, σε ερώτηση που κατέθεσε (4.3) στον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στον επίτροπο Όλι Ρεν, ο Κρίτων Αρσένης επισημαίνει ότι η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» θα στερήσει από το δημόσιο ταμείο κέρδη που υπερβαίνουν ετησίως τα 10 εκ. ευρώ. Τονίζει επιπλέον ότι η κυβέρνηση θα χαρίσει στον ιδιώτη και νέο ιδιοκτήτη, ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ, παρέχοντάς του αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων αεροδρομίων της χώρας, παραβιάζοντας τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 1083/2006.


Την πλήρη δήλωση για το θέμα του κ. Αρσένη μπορείτε να την δείτε εδώ : http://kritonarsenis.gr/actions/view/140304-dt-xania