Τρίτη, Μαρτίου 04, 2014

δωρεάν εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής σε κατοίκους της Σαντορίνης με πρωτοβουλία του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας και διαιτολόγου

Πρόγραμμα με στόχο την υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων διατροφής και σωματομετρήσεων στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό 50 Δήμων της χώρας θα πραγματοποιήσει  το τμήμα διατροφής και διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικό ίδρυμα Θεσσαλονίκης με την συνεργασία των ΟΤΑ και ιδιωτών διαιτολόγων.
Στην Σαντορίνη το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας και της διαιτολόγου κ. Αλεφραγκή.

Το πρόγραμμα προβλέπει την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού. Στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν  σωματομετρήσεις και θα δημιουργηθούν εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής  για κάθε ενδιαφερόμενο που έχει τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ θα υλοποιηθεί σε διάστημα 6 μηνών παρέχοντας στους ενταγμένους στο πρόγραμμα διαιτολογική παρακολούθηση για 6 μήνες  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από 25 χρονών και πάνω που πάσχουν από υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα, υπερλιπιδαιμίες, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα: 22860 27043 και 6977 573708.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού την Τετάρτη 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ομιλία με θέμα “ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών”.