Παρασκευή, Ιανουαρίου 10, 2014

ξεκίνησε η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και στα Φηρά της Σαντορίνης

 Άρχισε στον ευαίσθητο χώρο της Καλντέρας των Φηρών η υπογείωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Αμέσως μετά τις εργασίες ξεκινά και το έργο της αποκατάστασης του δρόμου, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί.
Το έργο της υπογείωσης συνεχίζεται, αναβαθμίζοντας έτσι την εικόνα του νησιού μας.




Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 9 Ιανουαρίου, στη περιοχή των Φηρών και συγκεκριμένα από τη Μητρόπολη  Θήρας  μέχρι και τη πλατεία Σαρπάκη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες του έργου «Υπογείωση ηλεκτρικής ενέργειας στα Φηρά».





Όπως είχαμε αναφέρει και σε νωρίτερη ανάρτηση (12.2013) σχετικά με την ανάλογη διαδικασία που έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται στο Μεγαλοχώρι http://www.exoumekaileme.com/2013/12/blog-post_90.html  ,

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγο της ιδιαιτερότητας του οικισμού, με τα πολλά από τα παλιά υπόσκαφα σπίτια να βρίσκονται κάτω από τους στενούς δρόμους που γίνονται οι εργασίες, σε συνδυασμό με το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εξ αιτίας αυτού του γεγονότος καθώς και του μικρού εύρους των δρόμων του οικισμού, οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με χειροκίνητα κρουστικά μηχανήματα…

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου του 2014.
Το έργο εκτελείται από την ΔΕΗ και εργαζομένους της επιχείρησης, και γίνεται στο πλαίσιο των ανταποδοτικών ωφελημάτων του νησιού για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση που γίνονταν στα μέσα του φετινού Αυγούστου λόγο σοβαρής ζημιάς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Μονόλιθο.

Οι εργαζόμενοι που εκτελούν το συγκεκριμένο έργο έχουν μεγάλη εμπειρία σε ανάλογα έργα, μιας και έχουν εργαστεί για την υπογειοποίηση των καλωδίων σε ολόκληρο τον οικισμό της Οίας που διήρκησε 4 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2004, στην υπογειοποίηση των καλωδίων στον Μανωλά της Θηρασιάς που ολοκληρώθηκε το 2008 καθώς και σε ανάλογα έργα σε περιοχές της Αθήνας.

Αυτήν την περίοδο οι εργαζόμενοι στο έργο ανοίγουν με μηχανήματα τα χαντάκια απ όπου θα περάσουν τα καλώδια της ηλεκτροδότησης, με την συγκεκριμένη φάση να είναι από τις δυσκολότερες μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις και λόγο της ιδιαιτερότητας του οικισμού, η δουλειά γίνεται η ολοκληρώνεται με χειροκίνητα μηχανήματα.

Σύμφωνα με την επιχείρηση οι καταναλωτές δεν επιβαρύνονται με τα κόστη των συνδέσεων των του σπιτιού τους με το υπόγειο πλέον δίκτυο της ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας θα αποκατασταθεί το πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας του οικισμού, ενώ με την απομάκρυνσή τους οι κολόνες του δημόσιου φωτισμού θα αντικατασταθούν από καλαίσθητα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν σε τοίχους γύρω από την πλατεία καθώς και κατά μήκος των κεντρικών και όχι μόνο δρόμων του χωριού.

Σύμφωνα με την επιχείρηση με την ολοκλήρωση του έργου στο Μεγαλοχώρι, η υπογειοποίηση των καλωδίων σε περιοχές της Σαντορίνης αναμένεται να ξεκινήσει σε περιοχές των Φηρών και του Εμπορείου.

Η συνολική δαπάνη για την ολοκλήρωση των εργασιών υπογειοποίησης καλωδίων στις περιοχές του νησιού που έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό της Επιχείρησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την σελίδα του δημάρχου Θήρας στο facebook στην διεύθυνση : https://www.facebook.com/zorzosnik?fref=ts ενώ πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία από ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.