Δευτέρα, Ιανουαρίου 06, 2014

οριστικοποιούνται με την πάροδο του χρόνου οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Θήρας

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας κοινής συμμετοχής τους στις εκλογές του Μαίου του 2014 καθώς και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν, και τους στόχους τους, αναμένεται να παρουσιάσουν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι κύριοι Χάλαρης, Ρούσσος και Ορφανός την Τρίτη 7 Ιανουαρίου στις 19.00 στο κλειστό γυμναστήριο.

 Με την οριστικοποίηση και παρουσίαση του εν λόγο συνδυασμού, οι υποψήφιοι συνδυασμοί  για τον Δήμο Θήρας είναι τρείς, η «Θηραϊκή πολιτεία» με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο κ. Ζώρζο, η «Σαντορίνη Θηρασιά διαφάνεια, ανάπτυξη, όραμα» με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης της σημερινής δημοτικής Αρχής κ. Σιγάλα, καθώς και ο συνδυασμός των κυρίων Χάλαρη, Ρούσσου, και Ορφανού, πρώην δημάρχου για δύο τετραετίες του Δήμου Θήρας, πρώην κοινοτάρχη της κοινότητας Οίας για τέσσερις τετραετίες και προέδρου του συλλόγου Κρητών Θήρας, αντίστοιχα.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω δεδομένα, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την Σαντορίνη όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα σχετικά με το ενδεχόμενο επιλογής και συμμετοχής στις εκλογές αυτόνομων υποψηφίων με την υποστήριξη του κόμματος (του Συριζα) ή της επιλογής δημιουργίας συνεργασιών με κατά τόπους ανεξάρτητους υποψήφιους.
Το παραπάνω ερώτημα βέβαια είναι προφανές ότι απασχολεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε επίπεδο κεντρικών πολιτικών θέσεων και επιλογών με ότι αυτές συνεπάγονται στην σημερινή συγκυρία, παρά τοπικών πολιτικών ισορροπιών.

Το εάν ο Σύριζα θα επιλέξει να κινηθεί αυτόνομα, κινηματικά, και δυναμικότερα ως εκ τούτου με πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο και τις τάξεις του, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, είναι ζήτημα το οποίο συζητιέται και μάλιστα έντονα αυτήν την εποχή, ενώ δεν λείπουν και οι προβληματισμοί, μιας και είναι αναμενόμενο οι όποιες επιλογές να συνδεθούν με την μελλοντική πορεία του και τις τοποθετήσεις του σε σειρά θεμάτων.