Δευτέρα, Ιανουαρίου 06, 2014

το μήνυμα δημάρχου Θήρας για την νέα χρονιά

Σύμφωνα με το κείμενο,

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς εύχομαι σε όλους σας κατ’ αρχήν υγεία και εκπλήρωση των επιθυμιών και των στόχων σας.

Είχαμε την τύχη η μοναδικότητα των νησιών μας την χρονιά που αφήνουμε πίσω μας όχι μόνον να μας προφυλάξει σε μεγάλο βαθμό από τα δεινά που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει στη χώρα μας αλλά να έχουμε και ικανοποιητικά αποτελέσματα από τον τουρισμό, την κύρια οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας. Στο αποτέλεσμα αυτό συνετέλεσε η προσπάθεια για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, παράλληλα με την προσπάθεια του Δήμου Θήρας να υλοποιήσει και προγραμματίσει σημαντικά έργα, που η ανάγκη τους χρόνιζε, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες της εποχής, απαραίτητα όμως έργα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την  ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Το αποτέλεσμα αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι η πραγματική επιθυμία για έργο, με πείσμα και  ισχυρή θέληση πολλά εμπόδια ξεπερνά.

Η αλλαγή του Χρόνου, αναπόδραστα είναι και  διαδοχή του Προηγούμενου Χρόνου και η συνέχισή του.

Το 2013 πετύχαμε η προσεγμένη προβολή της Σαντορίνης  να την φέρει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς με αύξηση των επισκεπτών και ευρεία δημοσιότητα στον διεθνή χώρο αλλά και  αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για τα προϊόντα της γης, γεγονότος ιδιαίτερα σπουδαίου και ελπιδοφόρου.

Το 2014 διαδέχεται το 2013 και εύχομαι η  ολοκλήρωση των  έργων σε εξέλιξη και όσων η εκτέλεση   αναμένεται, να οδηγήσουν σε αλλαγές που θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν το ενδιαφέρον για το νησί μας,  προσφέροντας  έτσι περισσότερες ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. 

Μην παραβλέποντας τις δυσκολίες που η οικονομική κρίση προσπόρισε σε πολλά νοικοκυριά, εύχομαι η  αλλαγή του χρόνου να είναι πραγματική αλλαγή προς το καλύτερο.

Και την χρονιά που αφήνουμε, έγινε αντιληπτό ότι πολλά κοινωνικά δεινά αυξάνουν όταν το ατομικό συμφέρον και η υλική πρόοδος απλώνονται ανεξέλεγκτα και αδιάφορα για το ποιόν της ζωής και όταν την ατομική πορεία δεν χαράζει στόχος που συνδέει εναρμόνια άτομα και κοινωνία.

Εύχομαι σε όλους να επιλέξουμε μια υπεύθυνη και δημιουργική στάση για να ξεπεράσουμε την δύσκολη θάλασσα που αρμενίζει σήμερα η Ιστορία της Πατρίδας μας  που μοιραία αγγίζει και τον καθένα από εμάς.