Πέμπτη, Ιανουαρίου 09, 2014

παρουσιάστηκε ο συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Χάλαρη καθώς και η δημοσκόπηση σχετικά με τις προθέσεις και την ιεράρχηση των προβλημάτων των πολιτών του Δήμου Θήρας

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιανουαρίου ο νέος συνδυασμός που θα θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Μαίου του 2014 για τον Δήμο Θήρας, επικεφαλής του οποίου τέθηκε ο κ. Χάλαρης, πρώην πρόεδρος της κοινότητας της Οίας, συνεπικουρούμενος από τους κ. Ρούσσο και Ορφανό, πρώην δήμαρχο Θήρας για δύο τετραετίες και πρόεδρο του συλλόγου Κρητών Θήρας αντίστοιχα. 

Την έναρξη της παρουσίαση των προτάσεων και του συνδυασμού έκανε ο κ. Χάλαρης ο οποίος τέθηκε επικεφαλής κίνησης, παρουσιάζοντας τον εαυτό και τους συνεργάτες του ως γνώστες της Αυτοδιοίκησης –κυρίως τον κ. Ρούσσο- καθώς και τον κ. Ορφανό ως πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου με πλούσιο, συνεχιζόμενο και πολυετές έργο στο νησί.

Ο κ. Χάλαρης στην εισαγωγική ομιλία του ανέφερε ότι κίνητρο αλλά και συνδετικός κρίκος της κίνησης και επιλογής τους να συμμετάσχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο για τον δήμο Θήρας είναι η αγάπη για τον τόπο, καθώς και ότι σημαντικό στοιχείο προόδου για κάθε τόπο είναι η σύνθεση των απόψεων και οι συνεργασίες, παρά τις όποιες ενδεχόμενες διαφορετικές γνώμες έχουν υπάρξει στο παρελθόν.

Ο κ. Χάλαρης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Αυτοδιοίκηση σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα και χρειάζεται ανάταση, σημειώνοντας ότι για κανέναν τους η καρέκλα δεν αποτελεί αυτοσκοπό.
Παράλληλα, ο κ. Χάλαρης χαρακτήρισε σημερινή δημοτική Αρχή άτολμη, αναφέροντας ως παραδείγματα τους χειρισμούς και τα αποτελέσματα στα ζητήματα του χωροταξικού και των απορριμμάτων, ενώ κατηγόρησε την δημοτική αρχή για αναποφασιστικότητα στο θέμα των χρηματοδοτήσεων μελετών ή έργων παρά την μεγάλη οικονομική ρευστότητα που εμφανίζει ο Δήμος Θήρας.

Στην συνέχεια ο κ. Χάλαρης αναφέρθηκε στην ποιοτική και ποσοτική έρευνα που ανέθεσαν σε εταιρία δημοσκοπήσεων να πραγματοποιήσει για την Σαντορίνη, τα συμπεράσματα της οποίας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικά και χρήσιμα καθώς επίσης και «οδηγό» των κινήσεων και προτεραιοτήτων τους στο ενδεχόμενο ανάληψης της διαχείρισης του Δήμου Θήρας.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Ρούσσος ξεκαθάρισε πως με την συμμετοχή του ως συνεργάτης στον συνδιασμό δεν αισθάνεται ότι υποβαθμίζεται -έχοντας διατελέσει νωρίτερα δήμαρχος του νησιού- καθώς και πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αλλά και τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, “αυτό που ζήτησε η Σαντορίνη στις προηγούμενες εκλογές δεν πραγματοποιήθηκε”, εννοώντας ότι οι προσδοκίες των πολιτών δεν έγιναν πράξη.

Σχετικά με το θέμα του νοσοκομείου είπε ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος για την λειτουργία του από την εποχή που ήταν δήμαρχος, ενώ αποκάλυψε ότι σε συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, ο πρώτος ζήτησε από τον δεύτερο –όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης στον κ. Ρούσσο – να μην ανοίξει το νοσοκομείο του νησιού πριν από τις εκλογές μιας κι αυτό θα τον έβλαπτε πολιτικά. (σ.σ. αφέθηκε να εννοηθεί, το μοντέλο δηλαδή με το οποίο θα λειτουργούσε)
Τέλος ο κ. Ρούσσος ανέφερε οτι επιλογή του προέκυψε από το αίτημα της κοινωνίας, κι ότι η όποια ιεραρχία στον συνδυασμό δεν έχει σημασία.

Στην επίσης σύντομη ομιλία του ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι η πραγματικότητα και η κατάσταση στο νησί αντικατοπτρίζονται στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαρισμό του συνδυασμού τους, την οποία και στην συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά.


Οι σημαντικότεροι δείκτες της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε με εντολέα τον συνδυασμό του κ. Χάλαρη είναι οι εξής : 

1.Άποψη για τα πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει ν' αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014

2. Άποψη για το έργο του Δημάρχου Ζώρζου Νικόλαου - Αναστάσιου συνολικά


3. Άποψη για το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής ανά τομέα


4.Άποψη για το αν στις δημοτικές εκλογές θα θέλανε να εκλεγεί ο σημερινός Δήμαρχος ή κάποιος άλλος




5.Πρόθεση ψήφου για Δήμαρχο