Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

με μεγάλη επιτυχία η παράσταση της «Μποέμ» στην Σαντορίνη στο πλαίσιο του προγράμματος του «Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης»

Με μεγάλη επιτυχία και με γεμάτη την αίθουσα του «Συνεδριακού Κέντρου Νομικού» στα Φηρά της Σαντορίνης, παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Σεπτεβρίου η όπερα «Μποέμ» της ομάδας «όπερα της βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η παράσταση «Μποέμ» της «όπερας της βαλίτσας» όπως άλλωστε προσδιορίζει και το όνομά της, δημιουργήθηκε και οργανώθηκε με σκοπό να «ταξιδέψει», να κάνει ευρύτερα γνωστό το είδος στο κοινό πολλών πόλεων και περιοχών της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιείται με την χορηγία (δωρεά) του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με τις παραστάσεις να παρουσιάζονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό τους.
Η παράσταση μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις της Ελλάδας και αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη περιοδεία της.

Την παράσταση της Σαντορίνης είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν με έξοδα των χορηγών, φίλοι και μέλη της Ε.Λ.Σ. που φιλοξενήθηκαν στην Σαντορίνη για να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Η ανταπόκριση όμως και του κόσμου του νησιού ήταν εντυπωσιακή με δεδομένη και την σπανιότητα αυτού του επιπέδου και είδους των εκδηλώσεων στην Σαντορίνη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ. κ. Θεοδωρόπουλος στην σύντομη ομιλία του πριν την παράσταση ευχαρίστησε την κ. Αθηνά Καποδίστρια για την άριστη και πολύτιμη συνεργασία της στην πραγματοποίηση της παράστασης αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο επόμενων συνεργασιών στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Ζώρζος ευχαρίστησε την κ. Καποδίστρια για την συμβολή της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού με την διοργάνωση του «Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης» αδιάλειπτα και με συνέπεια τα τελευταία 35 χρόνια, δωρίζοντάς της σε ανάμνηση της προσφοράς της ένα έργο του γνωστού ζωγράφου Χριστόφορου Ασιμή.
Η κ. Καποδίστρια έχει βραβευθεί από τον Δήμο Θήρας για την προσφορά της στο νησί από τον Δήμο Θήρας το 2004.