Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013

ενημερωτική εκδήλωση του ΙΜΠΗΣ για το ηφαίστειο (28.9)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμος Θήρας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης,  σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
" Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους "
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

1. Η Παρακολούθηση του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης και  οι δραστηριότητες του ΙΜΠΗΣ: Στοιχεία από τη γεωχημική και θερμομετρική παρακολούθηση, Μιχάλης Φυτίκας (Ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)

2. Η ηφαιστειακή έξαρση του 2011-2012 όπως αποκαλύπτεται από τα σεισμολογικά και άλλα γεωφυσικά-γεωδαιτικά δεδομένα και η σημασία της για την αντισεισμική προστασία της Σαντορίνης, Κων/νος Παπαζάχος (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)
3. Συγκατοικώντας με ένα ηφαίστειο με πολύπλοκη ιστορία και εξέλιξη: Το παράδειγμα της κατολίσθησης της Κόκκινης Παραλίας, Σπύρος Παυλίδης, (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής ΙΜΠΗΣ).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θήρας με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου.