Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013

ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης θα χορέψει στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης (26-29.9) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης,

Ο Σύλλογός μας έχει την χαρά και την τιμή να είναι επίσημα προσκεκλημένος από την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού το 4ήμερο 26-29.9.2013.

Η σημαντικότερη εκδήλωση της Περιφέρειας, σε όλο το τετραήμερο, θα πραγματοποιηθεί στην μεγαλύτερη πλατεία της Κρήτης, την πλατεία Ελευθερίας, στην οποία και θα συμμετάσχουμε, όχι μόνο με κρητικό συγκρότημα, αλλά και με νησιώτικο, καταθέτοντας την ταυτότητα προέλευσης του Συλλόγου.

Στόχος μας είναι να διαφημίσουμε την Σαντορίνη στους χιλιάδες ανθρώπους που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας.
Μεταφέροντας την γαστρονομική κληρονομιά του νησιού μας, ο Σύλλογός μας θα προσφέρει «βισάντο» και «μελιτίνια» στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης κατά την διάρκεια του νησιώτικου προγράμματός.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης,
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με λαμπρό τρόπο. Πραγματοποιούνται  εκδηλώσεις σε αρκετές περιοχές  με επίκεντρο την πόλη του Ηρακλείου και κυρίως τις πλατείες: Αγίου Τίτου,  Καλλεργών (Λιοντάρια) , την πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνουν μέρος σημαντικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα της Κρήτης, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης με τη συμμετοχή περίπου 300 εκθετών, που αποτελούν τις βασικές δραστηριότητες των ημερών αυτών.
Την διοργάνωση αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου και συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, Φορείς Τουρισμού,  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Πολιτιστικοί Σύλλογοι .
Φέτος οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε εδώ :