Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ενημέρωση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ (24-25.9) και πρόσκληση σε έκτακτη γενική συνέλευση (25.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του προς τα μέλη του Συλλόγου Π.Ε Θήρας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας αναφέρει ότι,

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013 .
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Δ.Σ του Συλλόγου σας καλεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέμα την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. 
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ Φηρών.

ΤΟ Δ.Σ.

Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας                      

Συμπληρωματικό και σύμφωνα με δημοσιεύματα (24.9) του Τύπου,

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Ολοήμερα Σχολεία και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εφετινής χρονιάς. Την πλήρη λειτουργία τους εντός των επόμενων ημερών υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας.
Στα Ειδικά Σχολεία η πρόσληψη εκπαιδευτικών ξεκίνησε μόλις χθες, Δευτέρα, ενώ σε πολλές περιοχές τα Ολοήμερα υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι γονείς να καλούνται να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι δύο με τέσσερις ώρες νωρίτερα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η στελέχωση των Ειδικών Σχολείων ξεκίνησε ήδη, ενώ στα Ολοήμερα οι συνεχόμενες απεργίες εμπόδισαν την έγκαιρη συνεδρίαση των αρμόδιων συμβουλίων για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, κάτι που θα γίνει εντός της εβδομάδας.

Με τον χώρο της Παιδείας να βρίσκεται σε αναστάτωση, τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές, αρχίζοντας καταλήψεις. Ήδη, υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Κορινθία.
Ειδικότερα, υπό κατάληψη βρίσκονται εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας.
Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν προχώρησαν σε καταλήψεις για να χάσουν το μάθημα, αλλά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το νέο λύκειο.