Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2013

διεθνές μουσικό φεστιβάλ Σαντορίνης 2013 – πρόγραμμα


Απόψε, Κυριακή 22.9 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συναυλία - εκδήλωση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης, όπου θα παρουσιαστεί η όπερα  «Μποέμ» τουΤζιάκομο Πουτσίνι από την όπερα της βαλίτσας της Ε.Λ.Σ. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού, στις 21.00


Η όπερα "Μποέμ" έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της φετινής της περιοδείας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μετά τις επιτυχημένες της παραστάσεις τον χειμώνα στην Αθήνα. 

Το φετινό ανέβασμα της "Μποέμ" έχει πραγματοποιηθεί σε σκηνοθεσία του Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα, μουσική διδασκαλία του Φρίξου Μόρτζου και χορογραφία του Διονύση Τσαφταρίδη.

Με τους : Γιάννη Χριστόπουλο, Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Κόκκα, Χάρη Ανδριανό, Χρήστο Λάζο, Θεόδωρο Μωραίτη και Παυλο Μαρόπουλο 



5 συναυλίες, αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του 34ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-22 Σεπτεβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Αθηνάς Καποδίστρια.

Το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης» έχει ιδρυθεί και το διευθύνει καλλιτεχνικά η σολίστ κυρία Αθηνά Καποδίστρια ενώ πραγματοποιείται στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού η οποία παραχωρείται για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00.

Για πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22860 23166 και 22860 230117

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Κυριακή 1.9 : ορχήστρα εγχόρδων
Διεύθυνση Ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης
Με την συμμετοχή των : Σωκράτης Άνθης τρομπέτα, Αθηνά Καποδίστρια πιάνο,
Απόλλων Γραμματικόπουλος βιολί, Μιλτιάδης Παπαστάμου βιολί, Διονύσης Βερβιτσιώτης βιολί, Δημήτρης Αγγελίδης βιολί.
Θα παρουσιαστούν έργα των : Βιβάλντι και Μπάχ

Πέμπτη 5.9 : Πιανιστικό Ντουέτο - έργα για πιάνο 4 χέρια με τους Victor and Luis del Valle
Θα παρουσιαστούν έργα των : Σούμπερτ, Μπράμς κ.α.

Πέμπτη 12.9  Τρίος Άρμπος της Μαδρίτης
Με τους Χουάν Κάρλος Καρβάγιο, Μιγκέλ Μποριουέγκο, και Μιγκέλ Γκόμεζ

Κυριακή 15.9  Έργα για βιολοντσέλο και πιάνο
Με τους Νικόλαο Καβάκο, βιολοντσέλο και Αι Μοτοχάσι στο πιάνο σε έργα των
Ντβόζαρκ, Παγκανίνι, Ραχμάνινωφ κ.α.


Σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα, Μουσική διδασκαλία του Φρίξου Μόρτζου, χορογραφία του Διονύση Τσαφταρίδη.
Με τους : Γιάννη Χριστόπουλο, Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Κόκκα, Χάρη Ανδριανό, Χρήστο Λάζο, Θεόδωρο Μωραίτη και Παυλο Μαρόπουλο