Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

παράρτημα Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ν. Αιγαίου σχετικά με την τυπική πλέον κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας

Ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης και Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Δεκαβάλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4172/23-7-2013, καταργείται η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας.
Η Κυβέρνηση με μία αδικαιολόγητη κατά την άποψή μας απόφαση, καταργεί μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες των δήμων, η οποία προσέφερε τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας.

Με μία πληθώρα δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων, όπως είναι ο έλεγχος της στάθμευσης των αυτοκινήτων, η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα καταστήματα, για τις καταλήψεις σε κοινόχρηστους χώρους, για τα εγκαταλειμμένα οχήματα, για το περιβάλλον, για το πλανόδιο εμπόριο, κλπ, οι δημοτικοί αστυνόμοι προσέφεραν σημαντικότατο έργο στις τοπικές νησιωτικές μας κοινωνίες.
Η προαναφερόμενη υπηρεσία ήταν επιπλέον οικονομικά βιώσιμη διότι μέσω του ελέγχου και των βεβαιωθέντων από αυτήν παραβάσεων συνέβαλλε οικονομικά στο δήμο και συνεπώς η κατάργησή της δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο, διότι όχι μόνο δεν επιβάρυνε, αλλά προσκόμιζε όφελος στους προϋπολογισμούς των δήμων.
Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει και αναθεωρήσει την άδικη κατά την άποψή μας απόφασή της, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλειτουργήσει στους δήμους η δημοτική αστυνομία, η οποία πέραν από κάθε αμφισβήτηση προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες σε θέματα που έχουν σχέση με τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».