Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2013

αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα με τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Συνεχίζεται απρόσκοπτα το πρόγραμμα της λειτουργίας των δημοτικών και ιδιωτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών καθώς  και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε όλη τη χώρα μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα, δικαιώνοντας το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τους χειρισμούς του και τη διαπραγμάτευση που είχε κάνει  το καλοκαίρι του 2012  με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

Με αυτή την απόφαση 60.000 παιδιά προσχολικής αγωγής που καλύπτονταν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», συνεχίζουν κανονικά να φιλοξενούνται στους σταθμούς αυτούς.  
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.