Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2013

ΠΕΔ - αίτημα για την συνέχιση λειτουργίας όλων των ΔOY στα νησιά των Κυκλάδων

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κο Ιωάννη Στουρνάρα, σχετικά με τη «συνέχιση λειτουργίας του συνόλου των Δ.Ο.Υ. που λειτουργούν στα νησιά των Κυκλάδων», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:    

«Ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, σας καταθέτω για μία ακόμη φορά το αυτονόητο αίτημα του συνόλου των αιρετών και πολιτών των Κυκλάδων, για τη συνέχιση της λειτουργίας του συνόλου των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που λειτουργούν μέχρι σήμερα στα νησιά μας.
Η απόφασή σας για την μη κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, Θήρας και Πάρου είναι καταρχήν θετική, αλλά θα ήταν ολοκληρωμένη αν περιλαμβάνατε σε αυτήν και τις Δ.Ο.Υ. της Άνδρου, της Τήνου, της Μήλου και της Κέας. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν σήμερα, βιώνοντας την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση που έχουμε ζήσει στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, να καταργούνται σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες συμβάλλουν στην είσπραξη εσόδων για το ελληνικό Κράτος.
Επιπλέον για μία ακόμη φορά στις Κυβερνητικές αποφάσεις δεν έχει ληφθεί υπόψη η πρόβλεψη του άρθρου 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου. Ενός χώρου ο οποίος σήμερα πλήττεται από σοβαρά επικοινωνιακά προβλήματα μιας και έχουν περιοριστεί σε δραματικό βαθμό οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των νησιών και επιπλέον πολλές δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες πρόνοιας, είτε καταργούνται, είτε μεταφέρονται στο κέντρο.
Παρακαλούμε πολύ όπως πράξατε σωστά για τις τρεις Δ.Ο.Υ. να πράξετε το ίδιο για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των υπολοίπων τεσσάρων Δ.Ο.Υ. και να είστε βέβαιος ότι θα συμβάλλετε με τον τρόπο αυτό και στην αποφυγή ταλαιπωρίας των νησιωτών, αλλά και στην ανάπτυξη των τοπικών νησιωτικών οικονομιών, με σημαντικά οφέλη και στην εθνική μας οικονομία».