Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2013

επιστολή δημοτικής κοινότητας Θηρασιάς για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής της δημοτικής κοινότητας Θηρασιάς που υπογράφει ο πρόεδρός της Ευάγγελος Παράβαλος, με αποδέκτες αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και πολιτικούς,

Με αφορμή την κατάληψη η οποία υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο ΤΛ Θηρασίας από την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου λόγο έλλειψης καθηγητών, με λογικά αιτήματα την μη εύρυθμη λειτουργία και την ανεπαρκή προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ιδιαίτερα των μαθητών της Γ Λυκείου.
Θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε και να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας, γιατί εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση υπονομεύει το παρόν και το μέλλον του σχολείου μας.
Το χειρότερο που μας ανησυχεί όμως είναι ότι το αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων, είναι ότι το νησί της Θηρασίας θα γυρίσει στα παλιά χρόνια, όπου οι γονείς αναγκάζονταν να ξενιτευτούν από τον τόπο τους για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους.
Όλες οι προσπάθειες αποκέντρωσης με σκοπό την αύξηση του πληθυσμού στην περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια τελικά είναι άσκοπες, ανωφελής και μάταιες.
Διερωτόμαστε τι φταίει και συμπεραίνουμε μετά από τις εξελίξεις και τα γεγονότα ότι ο σκοπός και το αποτέλεσμα της πολιτικής σκέψης των αρμοδίων, είναι η τελική κατάργηση και ύπαρξη εκπαίδευσης στα νησιά μας, με σκοπό την εξοικονόμηση κεφαλαίου θυσιάζοντας την παιδία και την μόρφωση των παιδιών μας.
Ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο μας και είμαστε σίγουροι ότι με τις ενέργειες σας, θα μας διαψεύσετε και όλη αυτή η καθυστέρηση δεν είναι προμελετημένη και σκόπιμη.