Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2013

Ν. Συρμαλένιος – αναφορές για : οικοδομικές άδειες σεισμόπληκτων Θήρας και παράταση της διάρκειας εξόφλησης των άτοκών δανείων για την παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής


 Αναφορά με αποδέκτη τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα τις «οικοδομικές άδειες σεισμοπλήκτων Θήρας» καθώς και αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα «Παράταση της διάρκειας εξόφλησης των άτοκών δανείων για την παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής»
κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του Συριζα Νίκος Συρμαλένιος.

Στην πρώτη περίπτωση και σχετικά με τις «οικοδομικές άδειες σεισμόπληκτων Θήρας» κατέθεσε το έγγραφο της 03/1/2013 με αρ. πρωτ.25 του Δημάρχου Θήρας κ. Ζώρζου με το οποίο ενημερώνει «για ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους ιδιοκτήτες των κατοικιών οι οποίες κατασκευάστηκαν στη Θήρα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1956 για τη στέγαση των σεισμοπλήκτων χωρίς να εκδοθούν οικοδομικές άδειες»
Επίσης για το ίδιο θέμα κατέθεσε το έγγραφο της 17/12/2012 με αρ. πρωτ. Ν154196/44602/2012 του Συνηγόρου του Πολίτη.


Για το θεμα: Παράταση της διάρκειας εξόφλησης των άτοκών δανείων για την παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής, ο βουλευτής Κυκλάδων  Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκου Καφούρου με την οποία ενημερώνει για το αίτημα που έχει υποβάλλει η ΚΕΟΣΟΕ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα για να «παραταθεί η διάρκεια εξόφλησης των άτοκων δανείων για την παραλαβή της σταφυλικής  παραγωγής περιόδου 2009/2010….»