Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2013

αποφάσεις για τις συντάξεις...

Σύσκεψη με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε προ ημερών υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κ. Χρήστος Χάλαρης δόθηκαν κατευθύνσεις από τον υπουργό προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με στόχο μέσα στο 2013 να διασφαλιστεί ο εξορθολογισμός αλλά και το νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα από τις 21 Δεκεμβρίου 2012 απέκτησε για πρώτη φορά ψηφιακή και ηλεκτρονική βάση όλων των συντάξεων και συνταξιούχων. Αυτό αποτελεί μία τεράστια μεταρρύθμιση προς όφελος όλων μας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό έγινε με ίδιες δυνάμεις. Χωρίς να καταβάλλουμε ένα ευρώ, χωρίς να μπούμε σε διαδικασίες πολυδάπανων διαγωνισμών μέσα μόνο από την πολιτική βούληση και τις δράσεις του υπουργείου για εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η χώρα σήμερα γνωρίζει για πρώτη φορά πόσους συνταξιούχους έχει και πόσες συντάξεις δίνει. Έχουμε συγκλίνει στο 90% της ψηφιακής βάσης, έχουμε μία απόκλιση 10% συνταξιούχων που δεν έχουν δώσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Υπήρξε η κατεύθυνση από μένα, σε ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα όπου μέχρι 28/2/2013 θα έχει ταυτοποιηθεί και ψηφοποιηθεί το 100% και θα έχει συγκλίνει απόλυτα.