Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2012

κανονικά η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας

Κανονικά λειτούργησαν σήμερα Δευτέρα 26.11 και αναμένεται να λειτουργήσουν και αύριο (27.11) οι υπηρεσίες του Δήμου Θήρας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, παρά τις ανακοινώσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με σκοπό την μη αποστολή της “λίστας διαθεσιμότητας”, από πλευράς της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Ο Σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Θήρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή 30.11


Με «κόκκινο πανί» το επίμαχο μέτρο της διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις καταλήψεις σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτήρια έως και την Τρίτη (28.11) οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Για την Τρίτη έχει προκηρυχθεί τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 για την απογευματινή. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες νομών της χώρας.

Οι αντιπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ξεκαθαρίζουν ότι δεν προτίθενται να παραδώσουν καμία λίστα, θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, μετά και τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα με τον υφυπουργό κ. Βολουδάκη, από την οποία -όπως δήλωσαν- αποκόμισαν την εντύπωση ότι το υπουργείο προσανατολίζεται σε ρύθμιση που θα παρακάμπτει τους ΟΤΑ στις αποφάσεις για διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλο, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κατάργηση του Συντάγματος και της αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που μέχρι στιγμής είναι οι μόνοι αρμόδιοι για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων.