Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2012

ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, που υπογράφουν ο πρόεδρος του Φραγκίσκος Λάβαρης και η γραμματέας Άννα Αλεφραγκή, 

H φετινή σχολική χρονιά, εξαιτίας του παγώματος των διορισμών και της μείωσης των αναπληρωτών, βρίσκει τα σχολεία της Θήρας και της Ίου λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με σοβαρές  ελλείψεις εκπαιδευτικών.
 Δεν έχουν τοποθετηθεί  ακόμα σε ορισμένα Δημοτικά Σχολεία καθηγητές φυσικής αγωγής, καθηγητές αγγλικών, καθηγητές  ειδικοτήτων για τις ανάγκες του ολοήμερου σχολείου και  δάσκαλοι για τα τμήματα υποδοχής (Ζ.Ε.Π).
Επίσης δεν υπάρχουν καθηγητές γαλλικής και γερμανικής για τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας σε κανένα δημοτικό σχολείο , παρότι υπάρχουν σαν επιλογή και οι δύο αυτές γλώσσες.
Όσον αφορά στα νηπιαγωγεία κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις αιτήσεις των μαθητών που πρόκειται να φοιτήσουν σε αυτά (νήπια και  προνήπια), καθώς οι ανάγκες τους δεν μπορούν να καλυφτούν από τα υπάρχοντα τμήματα και οδηγούν στην αναγκαστική κλήρωση των προνηπίων.
Σε ορισμένα νηπιαγωγεία τα τμήματα αποτελούνται τις περισσότερες φορές από το μέγιστο αριθμό νηπίων που προβλέπεται από το νόμο (25 παιδιά) και υπάρχουν μαθητές οι οποίοι έχουν μείνει εκτός σχολείου, με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο. 
Η αδιοριστία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι μειώσεις μισθών, όπως και όλες οι  επιπλέον μειώσεις στα κονδύλια για την παιδεία και τη χρηματοδότηση των δήμων που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες στον κόσμο της εκπαίδευσης, τους γονείς και τους εργαζομένους.

Απαιτούμε:
Άμεση στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων με τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς

Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας                                                    
Τηλέφωνο και Fax: 22860 81233                                        
Ε-mail : spethiras@gmail.com