Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2012

πρόταση : Σαντορίνη 2013, έτος γαστρονομίας…

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση η οποία, η αλήθεια είναι οτι ακόμη και σε πρώτη φάση θα μπορούσε να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερους επαγγελματίες απο τον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου από τον Σύλλογο Εστιατόρων Σαντορίνης και με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας.

Ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος στην παρουσίασή του μεταξύ άλλων ανέφερε οτι:  ” Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα προσπαθούν να εντάξουν στο τουριστικό τους χαρτοφυλάκιο τη γαστρονομία. Είναι κοινά παραδεκτό όμως ότι αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε ένα μεγάλο βαθμό στο νησί μας με αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικούμε μία θέση ανάμεσα στους πλέον γνωστούς γαστρονομικούς προορισμούς. Τα αγροτικά μας προϊόντα (φάβα, τοματάκι) και κυρίως το κρασί έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας. Σήμερα είναι αναγκαίο να γίνει το επόμενο βήμα προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουμε την προσπάθεια πολλών ετών και επί πλέον η Σαντορίνη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια εποχή που ο τουρισμός αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την οικονομία της χώρας συνολικά.”

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από πλευράς του Συλλόγου εστιατόρων, οι στόχοι της, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα προβληθούν ακόμη καλύτερα οι τοπικές γεύσεις του νησιού, στον κόσμο.
Η πρόταση “Σαντορίνη 2013, έτος γαστρονομίας” θα υλοποιηθεί με την συνεργασία και υποστήριξη του Αθλητικού, Πολιτιστικού οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) ενώ έχει και την πρόσφατη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας. 

Πηγή ενημέρωσης για την ομιλία του δημάρχου, newsletter “Ατλαντίς” http://atlantis-santorini.net/