Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2012

τουρισμός και απασχόληση – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας έχει εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις και στον τομέα της απασχόλησης και του τουρισμού.
Στη Σαντορίνη, όπου εδώ και πολλά χρόνια βασίζεται η οικονομία στον τουρισμό, η εξασφάλιση εργασίας, κυρίως για τις γυναίκες και τους νέους, εξαρτάται από τα τουριστικά μεγέθη.

Η Δημοτική Αρχή, υλοποιεί συγκεκριμένες πολιτικές προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα από τον τουρισμό και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Η βελτίωση αυτών θα έχει άμεση θετική αλυσιδωτή επίδραση με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο εμπόριο, στην εστίαση, στα οινοποιεία και στις τουριστικές υπηρεσίες.
Κύριες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, είναι η βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αναζήτηση νέων προωθητικών ενεργειών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, οι οποίες είναι σε απόλυτη αντιστοιχία με την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτή παρουσιάστηκε προσφάτως από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κα Φτακλάκη. Με συντονισμένες ενέργειες προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν στην υλοποίηση της δράσης, όπως ενδεικτικά το Υπουργείο Τουρισμού, τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Θήρας υιοθέτησε την πρόταση και πραγματοποιεί τη δράση         «2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ», η οποία ήδη έχει ευρύτατη αποδοχή και μεγάλη υποστήριξη εντός και εκτός Σαντορίνης. Τα επικοινωνιακά οφέλη είναι από τώρα υπαρκτά ενώ αναμένεται ή δράση αυτή να φέρει στη Σαντορίνη περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες ιδιαίτερα στις άκρες της τουριστικές περιόδου.
Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν άλλες δράσεις στην ίδια κατεύθυνση προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή.