Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2012

επιστολή εργαζομένων στην Ε.Σ.Θ.Π. προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ανοιχτή επιστολή στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έστειλαν την Παρασκευή 22 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην Ένωση Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων σε απάντηση των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν καθώς και της ίδιας της αρνητικής γνωμοδότησης του υπηρεσιακού συμβουλίου της Π.Ν.Α. σχετικά με την θέση του προέδρου της Ε.Σ.Θ.Π. την οποία κατέχει ο κ. Μάρκος Καφούρος.

Σύμφωνα με την επιστολή,

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο της Σαντορίνης την απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη, για «καθαίρεση» του προέδρου μας κ. Μάρκου Καφούρου από το αξίωμά του.
Είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να καθαιρείται ο εκλεγμένος με συντριπτική πλειοψηφία, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ, μέσω ύποπτων και παράλογων μεθοδεύσεων. Αλήθεια ποιος συγκάλεσε και ταυτόχρονα υπέδειξε στο υπηρεσιακό Συμβούλιο, μετά την πραγματοποίηση των εκλογών βεβαίως,  ότι η συμμετοχή του κου Καφούρου στις εκλογές του Συνεταιρισμού του  είναι παράνομη, βασικό και θεμελιώδες δικαίωμα που κατοχυρώνει το Ελληνικό Σύνταγμα για όλους τους πολίτες και βεβαίως για τους δημοσίους υπαλλήλους;
Δείτε κύριε Μαχαιρίδη κατάματα ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι και η πορεία της θητείας του κ. Καφούρου. Σήμερα η Ένωση Σ. Θ. Π. έχει καταφέρει με την άψογη συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων, να αποτελεί μια υγιή, οικονομικά εύρωστη και κερδοφόρα επιχείρηση, απαλλαγμένη από αποθέματα και χρέη. Να εξασφαλίζει για τον Σαντορινιό παραγωγό τις υψηλότερες τιμές της αγοράς των προϊόντων του. Τα προϊόντα της Ε.Σ.Θ.Π. να βρίσκονται χρόνια τώρα στην κορυφή της ποιότητας, με κορυφαίες διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων, και να αποτελούν τον καλύτερο Πρεσβευτή της Πατρίδος μας στις αγορές του εξωτερικού. Να αναπτύξει τον πρωτογενή τομέα σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά του κόσμου. Ειδικότερα έχει διασώσει και αναδείξει και τα τρία παραδοσιακά προϊόντα του νησιού κρασί, τομάτα και φάβα, τα οποία έχει κατοχυρώσει ως Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, αναδεικνύοντας την Σαντορίνη ως έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας μας.
Δυστυχώς η καλή πορεία ενός υγιούς Συνεταιρισμού δεν αρέσει σε μερικούς. Αρέσει όμως σε εμάς και σε ολόκληρη την κοινωνία της Σαντορίνης.
Είναι γνωστός σε όλους ο πόλεμος  που έχουν ξεκινήσει κάποιοι εναντίον της Οργάνωσής  μας και των αγροτών μας. Σε αυτόν τον πόλεμο  στεκόμαστε κι εμείς στο πλευρό των αγροτών της Σαντορίνης και της Θηρασίας και καταδικάζουμε απερίφραστα  τον άδικο και πρωτοφανή  διωγμό του προέδρου μας, που στο πρόσωπό του βλέπουμε έναν ανιδιοτελή άνθρωπο, ο οποίος αμισθί παρέχει τις υπηρεσίες και τις επιστημονικές του γνώσεις στον αγροτικό κόσμο των νησιών και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.


Παράλληλα και σε οτι αφορά δημοσίευμα Συριανής εφημερίδας, η Ένωση Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων αναφέρει οτι,

Στο από 22 Ιουνίου 2012 άρθρο σας με θέμα "Τρία σε ένα" εμμέσως πλην σαφώς περνάτε στην κοινή γνώμη ότι οι τρεις ιδιότητες του Προέδρου μας Μάρκου Καφούρου, ενδεχομένως να αποτελούν προϊόν διαπλοκής.
Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο Καφούρος διορίστηκε στο Δημόσιο το 2005, όχι από κάποιον κομματάρχη, αλλά  μετά από διαγωνισμό ΑΣΕΠ, έχοντας ήδη 16 χρόνια προσφοράς στους αγρότες του νησιού μας μέσα από το Συνεταιρισμό μας, ως εργαζόμενος. Στην θέση του  Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, τον ανέδειξαν οι αγρότες μας για δύο συνεχόμενες τετραετίες με τεραστία ποσοστά πλειοψηφίας του 90% . Στην θέση του  Αντιδημάρχου τον ανέδειξε στο σύνολό του ο Θηραϊκός λαός, αναδεικνύοντάς τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικό Σύμβουλο, στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές.
Επειδή τα τελευταία χρόνια η Ένωσή μας δέχεται ένα ανελέητο πόλεμο από "διαφόρους παράγοντες" και σε αυτόν τον πόλεμο έχουν τοποθετηθεί και  αρκετά διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, (το έχουμε δει αυτό το έργο πολλές φορές),  σας καλούμε  εάν  έχετε την παραμικρή υπόνοια διαφθοράς ή διαπλοκής  να καταφύγετε στην Δικαιοσύνη, άλλως θα θεωρηθείτε και σεις μέρος της διαπλοκής στη χώρα μας.
Ως απάντηση στο άρθρο σας, εμείς οι εργαζόμενοι στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων  σας  κοινοποιούμε την ανοικτή μας επιστολή προς τον κο Περιφερειάρχη την όποια σας ζητούμε να δημοσιεύσετε μαζί με τα παρόντα σχόλια, με την υπενθύμιση ότι με υπερηφάνεια εκπροσωπούμε μια Συνεταιριστική  επιχείρηση πρότυπο για τα δεδομένα της χώρας μας και όχι  έναν χρεωκοπημένο Συνεταιρισμό, (εσείς γνωρίζετε καλά από χρεωκοπημένους και διαλυμένους συνεταιρισμούς),  σε λύπη όσων θα ήθελαν να μας δουν έτσι.