Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας σας ενημερώνει για την πρωτοβουλία του Ομίλου Attica Group και της εταιρείας Blue Star Ferries που έχει ως στόχο την ενημέρωση του πληθυσμού της νησιωτικής Ελλάδας για τον κίνδυνο από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μέσα από το πρόγραμμα "Ηλιοπροστασία".
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην Σαντορίνη από 24 Ιουνίου έως 28 Ιουνίου 2012.
Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργαζόμαστε με τον Μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος "ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ".
Η Δρ. Κωνσταντίνα Φραγκιά, Παθολογοανατόμος Πρόεδρος ΜΚΟ ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ και άτομο αναφοράς στη διάγνωση του μελανώματος στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ιατρική ομάδα θα πραγματοποιήσει:

1.Eνημερωτική ομιλία για μικρούς και μεγάλους στην Χριστιανική Εστία στα Φηρά σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 στις 20.30 έως 22.00 το βράδυ όπου θα παρουσιαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στον άνθρωπο και οι κανόνες ηλιοπροστασίας.
2. Δωρεάν εξετάσεις για όλους τους κατοίκους στο Κέντρο Υγείας Θήρας στα Φηρά που έχουν ως στόχο την λεπτομερή εξέταση σπίλων (ελιών) ή ογκιδίων δέρματος και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την ιατρική ομάδα της "ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ" που απαρτίζεται από ιατρούς και νοσηλευτές.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται ως εξής:
Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 από 09.00-16.00
και Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 από 09.00-13.00 στο Κέντρο Υγείας Φηρών.  

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Attica Group για το 2012 η οποία βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες προσφέροντας την δυνατότητα ενημέρωσης και ιατρικών εξετάσεων σε σχέση με τον καρκίνο του δέρματος σε γεωγραφικούς τόπους και πληθυσμούς που χαίρονται τον ελληνικό ήλιο.