Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

26η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών – το μήνυμα της κυβέρνησης ..

Το πρόβλημα της καλλιέργειας, σύνθεσης, εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών μαστίζει το σύνολο του ανεπτυγμένου και μη κόσμου και δημιουργεί κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα στους νέους ανθρώπους. 
Ιδιαίτερα στη χώρα μας η ταχύτητα εξάπλωσης της χρήσης ναρκωτικών συνοδευόμενη από την εγκληματικότητα που δημιουργείται, αλλά και τη μετάδοση ασθενειών, έχει υπερβεί κατά πολύ την αντίστοιχη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Πολιτεία για τη σταθεροποίηση, αλλά και μείωση του φαινομένου. 
Το γεγονός ότι μείζον θέμα στη χώρα μας είναι η αδυναμία της οικονομίας να εξασφαλίσει εισόδημα και βιοτικό επίπεδο σε όλους τους Έλληνες, δεν συνιστά λόγο για να θεωρηθεί δευτερεύουσας σημασίας το ζήτημα των ναρκωτικών.
Η νέα κυβέρνηση που μόλις εγκαταστάθηκε καλείται να υπερβεί τα ειωθότα και να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις υγειονομικές απαιτήσεις για τους χρήστες γεγονός που θα βοηθήσει στην αποσυμπίεση του συστήματος εμπορίας-χρήσης. 
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν είναι μόνο στις 26 Ιουνίου, αλλά κάθε μέρα που περνάει χωρίς να γίνεται ένα βήμα για να αλλάξουν τα πράγματα.