Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011

"Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων"

 Με επιτυχία διοργανώθηκε το 4ήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη η πρώτη σε Περιφερειακό Επίπεδο "Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων".

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι απο 300 Κυκλαδίτες μουσικοί λαϊκών πνευστών (τσαμπούνα, τουμπάκι, φλογέρα, σουραύλι, κλαρίνο) και νέοι ηλικίας από 6-20 ετών που δραστηριοποιούνται στα παραδοσιακά όργανα (λαϊκά πνευστά, βιολί, λαούτο, λύρα, σαντούρι).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν πλούσιο μιας και περιελάμβανε επισκέψεις, ξεναγήσεις και μουσικές συναντήσεις σε πολλές περιοχές της Σαντορίνης καθώς επίσης συζητήσεις, επισκέψεις σε μουσεία και έκθεση φωτογραφίας.
Η συνάντηση σύμφωνα με το ..ύφος αλλά και τα όσα δήλωσαν οι συμμετέχοντες ήταν μια εξαιρετική ταξιδιωτική καιμ μουσική εμπειρία!

Την οργάνωση της εκδήλωσης απο πλευράς Περιφέρειας ανέλαβε ο κ. Τάσος Αναστασίου ενω σημαντική ήταν υποστήριξη και η παροχή βοήθειας σε κάθε επίπεδο και σε οτι κυρίως αφορά την Σαντορίνη των κυρίων, Γιάννη Πανταζή, μουσικού - δασκάλου τσαμπούνας και Ιωσήφ Πέρρου, απόφοιτου του Πανεπιστημίου της Αθήνας και μελετητή της ιστορίας του νησιού.