Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011

σχόλιο επι των συνεδριάσεων του ΔΣ Σαντορίνης

Σε ήπιο κλίμα και σε ύφος "συνοπτικών διαδικασιών" (απο ενα σημείο και μετά, νομίζουμε οτι δεν ενθουσιάζουν και οι αντεγκλήσεις..) πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης, κατά την διάρκεια της οποία συζητήθηκαν περισσότερα απο 25 θέματα για τα περισσότερα εκ των οποίων προέκυψαν κατά πλειοψηφία θετικές αποφάσεις.

Σίγουρος για τον εαυτό του εμφανίστηκε ο δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Ζώρζος ο οποίος υπεραμύνθηκε των επιλογών του σε οικονομικό επίπεδο αναφέροντας μεταξύ άλλων οτι μπορεί επιλογές που έγιναν σχετικά με περικοπές εξόδων στον Δήμο να "ξένισαν", όσο περνάει ο καιρός όμως θα δικαιώνονται, πόσο μάλλον στο γενικότερο κλίμα οικονομικής αστάθειας που υπάρχει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της έκδοσης "προεδρικού διατάγματος" για την προώθηση λύσης στο θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ, σε αυτό της συνολικής αναβάθμισης στις παιδικές χαρές του νησιού, καθώς και στις προσπάθειες για την υπογείωση όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους των καλωδίων του ρεύματος.

Από την άλλη πλευρά, ευτυχώς που υπάρχει και ο συνδυασμός της μειοψηφίας με επικεφαλής τον κ. Σιγάλα διαφορετικά θα υπήρχε ο κίνδυνος τα δημοτικά συμβούλια να μετατραπούν σε μιαν άνευρη τυπική γραφειοκρατική διαλογική διαδικασία, χωρίς …τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Με παρεμβάσεις του σε όλα σχεδόν τα θέματα ο συνδυασμός της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης διαμόρφωσε πολλά απο τα θέματα που συζητήθηκαν.

Χαρακτηριστική πάντως του κλίματος που επικρατεί στις συνεδριάσεις, ήταν η αναφορά της κ. Αργυρού, επικεφαλής του συνδυασμού της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζουμε οτι δεν ασκούμε «σκληρή αντιπολίτευση» καθώς και ότι ο ρόλος μας μέχρι σήμερα έχει περισσότερο "συμβουλευτικό" χαρακτήρα.
Τέλος, αξίζει να κάνουμε αναφορά στην στάση του κ. Χλωρίδη, προέδρου του συμβουλίου, ο οποίος παρά τις κατά περίπτωση εντάσεις που δημιουργούνται κατά την διάρκεια των συζητήσεων, διατηρεί την ψυχραιμία του καθώς και το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.