Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011

ένωση ζωοφίλων Σαντορίνης - εκδήλωση

Την ετήσια εκδήλωσή της στην πλατεία των Φηρών πραγματοποίησε στις 4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μέλη της Ένωσης Ζωοφίλων ενημέρωσαν το κοινό και τους περαστικούς για τις δραστηριότητές τους, για την λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων (σκυλιών ενήλικων και κουταβιών, γατών καθώς και ηλικιωμένων γαϊδουριών) για την πορεία του προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων από τους δύο κτηνιάτρους του νησιού ενώ παρείχαν και συμβουλές για την εκπαίδευση των ζώων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Καλούδη, προέδρου της Ένωσης, όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν ερχόμενοι σε επαφή με την Ένωση Ζωοφίλων να στειρώσουν το ζώο τους σε χαμηλό κόστος στο πλαίσιο του προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων που υλοποιείται με την συνεργασία του Υπ. Γεωργικής Ανάπτυξης, του Δήμου Σαντορίνης και της Ένωσης Ζωοφίλων.
Τα μέλη της Ένωσης Ζωοφίλων ενημέρωσαν επίσης το κοινό για το πρόγραμμα των υιοθεσιών ζώων που συνεχίζεται με ζωάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο των αδέσποτων και το οποίο σημειώνει επιτυχία μιας και από την αρχή της χρονιάς έχουν υιοθετηθεί από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού περισσότερα από 100 ζώα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο παζάρι ειδών της Ένωσης το οποίο στηρίζει το ταμείο της.