Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

βοήθεια για το "βοήθεια στο σπίτι"

Αντιπαραθέσεις προκλήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατα την συζήτηση του θέματος για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην πρώην κοινοτική Επιχείρηση της Οίας. Το θέμα ναι μεν αφορούσε την εκλογή νέων μελών στο συμβούλιο της επιχείρησης, πλήν όμως η ουσία της όλης συζήτησης (και η αντιπαράθεση..) επικεντρώθηκε στην λειτουργία του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι".
Η χρηματοδότηση του προγράμματος απο την Ε.Ε. θα συνεχιστεί το 2011 ύστερα απο διακοπή 2 ετών (το ανακοίνωσε μόλις προχθές με ενθουσιασμό η κυβέρνηση..) ενω την διαχείριση των χρημάτων έχουν αναλάβει οι Περιφέρειες. Πλήν όμως, μετά και τις γενναίες περικοπές στον αριθμό των ηλικιωμένων που δικαιούνται αυτής της "βοήθειας" τα χρήματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι 250.000. Όχι και πολλά λεφτά εδω που τα λέμε για να προχωρήσει ενα τόσο σημαντικό πρόγραμμα... Οπότε τρέχα γύρευε τι .. ψίχουλα θα αναλογούν για την Σαντορίνη και βγάλε συμπέρασμα προς τι όλος αυτός ο ντόρος στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού....
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και τις διαμαρτυρίες πολλών εργαζομένων του για τις εργασιακές ... ψυχρολουσίες που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα (μάλιστα για τις 14 τρέχοντος μηνός διοργανώνουν διαμαρτυρία στην Αθήνα...) μπορείτε να διαβάσετε εδω: