Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

σε "μπεζάκι" το έχετε; ναι, αλλά είναι πιο ακριβό...

Σε εκκρεμότητα παραμένει η ομαλή ροή της χρηματοδότησης των εργασιών κατασκευής του Νοσοκομείου - Κέντρου υγείας Σαντορίνης σχετικά με την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ στην εργολήπτρια εταιρία που εχει αναλάβει να κατασκευάσει τις κτηριακές εγκαταστάσεις του έργου. Οι καθυστερήσεις στην ροή της χρηματοδότησης έχουν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση εργασιών που υπολείπονται να πραγματοποιηθούν μέχρι την οριστική παράδοση του έργου, που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2011.
Αξίζει να αναφέρουμε οτι τους λογαριασμούς πληρώνει η ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων) και οι καθυστερήσεις προέκυψαν ύστερα απο την αδυναμία της Τράπεζας της Ελλάδας να έχει διαθέσιμα τα απαιτούμενα χρήματα λόγο και της κρίσης ρευστότητας που πλήττει την Ελληνική και διεθνή αγορά τους τελευταίους μήνες (διεθνές δηλ. είναι το πρόβλημα..!)
Με την παράδοση του έργου θα συνεχιστούν οι προσπάθειες που γίνονται απο το Υπουργείο Υγείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού καθώς και απο Σαντορινιούς που λειτουργούν στον χώρο της υγείας και είναι σε θέση να ασκήσουν θετική επιρροή ως προς την επίλυση ζητημάτων σχετικά με την λειτουργία του νέου οργανισμού. Τα εκκρεμή ζητήματα αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του χώρου, κι έχουν να κάνουν με τον οργανισμό λειτουργίας, την στελέχωση της μονάδας, κ.α.