Σάββατο, Απριλίου 23, 2011

Συριζα - περιοδεία Σύρος

Στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης για την απόκρουση του “Συμφώνου Σταθερότητας για το Ευρώ” και τη διατύπωση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμάκιο της παράταξης αποτελούμενο από το Μανώλη Γλέζο, το Δημήτρη Βίτσα γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ και το Νίκο Συρμαλένιο επικεφαλής των “ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ”, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/4 πολιτική συγκέντρωση στην Ερμούπολη της Σύρου. Στη συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο μπροστά σ' ένα πολυπληθές ακροατήριο αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος, όπου αναδείχθηκαν με οξύ τρόπο τα αδιέξοδα της χώρας και της κοινωνίας από τις επιπτώσεις του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής. Οι ομιλητές ζήτησαν:
την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο  και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Τόνισαν επίσης την επικινδυνότητα συνέχισης αυτής της πολιτικής και την ανάγκη να βρεθεί ο λαός στο προσκήνιο για να απομακρυνθεί η κυβέρνηση και να αντικατασταθεί από ένα συνασπισμό εξουσίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα πλαισιώνεται από πολίτες ευρέος φάσματος και από πολιτικές δυνάμεις που ξεκινούν από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ και φθάνουν στην αριστερά της αριστεράς.
Κατά τη διάρκεια της μέρας, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ επισκέφθηκε το δημοτικό συμβούλιο καθώς και το Εργατικό Κέντρο των Κυκλάδων.
Το Σάββατο 16/4, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκαν την Τήνο όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Π. Κροντηρά και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ακολούθησε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.