Σάββατο, Απριλίου 23, 2011

κόσμος και λαός σε μια ανακοίνωση "αλά υπουργείο"

Περισσότερες σε σχέση με πέρσυ καθώς και κάθε άλλη χρονιά αναμένονται οι αφίξεις τουριστών στη Σαντορίνη από τα Κρουαζιερόπλοια.
Συγκεκριμένα πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες αναμένονται φέτος από τα 750 και πλέον κρουαζιερόπλοια που θα "πιάσουν" λιμάνι στη Σαντορίνη, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση 25% στον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας σε σύγκριση με το 2010, όταν 700.000 επισκέπτες αποβιβάστηκαν στο νησί από τα 700 περίπου κρουαζιερόπλοια.
Η Σαντορίνη σύμφωνα και με τα πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός σε οτι αφορά τις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων ενω φέτος αναμένεται να επωφεληθεί απο τις εξελίξεις στην Μεσόγειο.
Ο κλάδος της κρουαζιέρας βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τον αρμόδιο υφυπουργό να δηλώνει ότι εντός του Μαίου τρεις με τέσσερις εταιρίες θα δηλώσουν την Ελλάδα για χώρα εκκίνησης για τις δραστηριότητες τους, κάτι ιδιαίτερα θετικό για τον ελληνικό τουρισμό. "Αυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι σοβαρές εταιρίες με ποιοτικό πελατολόγιο, ωστόσο μας ενδιαφέρουν οι μεγάλες εταιρίες και εκεί δίνεται το βάρος των πρωτοβουλιών μας" ανάφερε ο υπουργός.
(απ οτι καταλαβαίνουμε δηλαδή, σοβαρές μεν, λίγες δε οι εταιρίες που διάλεξαν την ελλάδα...
-κι εμείς αναρωτιόμαστε, τα θέλει και τα λέει ο υπουργός...)
Ενδιαφέρουσες στατιστικές σχετικά με τους αριθμούς των αφίξεων επισκεπτών στο πρώτο μισό ης φετινής χρονιάς μπορείτε να διαβάσετε εδω