Τρίτη, Απριλίου 19, 2011

παραιτήσεις απο την δημοτική οργάνωση του πασοκ Σαντορίνης

-Δηλαδή (σύντροφέ) άμα φύγουνε άλλοι τρείς από το τοπικό Πασόκ, το διαλύσαμε το "σύστημα"; έγινε η επανάσταση;
-Μπα, ... (διατηρείς ακόμη τόσο ανατρεπτική θεωρία;!) ο σοσιαλισμός -ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές του- διατηρεί σοβαρές εφεδρείες... ανακατατάξεις πάντοτε γίνονται. εξαρτάται απο το πως το βλέπει κανείς....

Τις παραιτήσεις τους από την δημοτική οργάνωση Πασοκ Θήρας υπέβαλαν η (πρώην) γραμματέας του κ. Σοφία Κίτσου και το μέλος κ. Δημήτρης Καφιέρης κατά την διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς και τοπικά θέματα.
Στην συνεδρίαση κυριάρχησε το θέμα του ρόλου που διαδραμάτισε η τοπική οργάνωση στις προηγούμενες εκλογές. Κάποιοι υποστήριξαν οτι διαδραμάτισε, κάποιοι οτι δεν διαδραμάτισε και κάποιοι άλλοι οτι .. διαδραμάτισε εντελώς. Η αλήθεια είναι οτι στην ουσία επρόκειτο για το ξέσπασμα μιας κρίσης που διαφαινόταν εδω και καιρό, μιας και ήταν γνωστό οτι υπήρχαν στελέχη της οργάνωσης που εξέφραζαν δυσαρέσκεια (άλλοι πάλι το αντιμετώπιζαν κρατώντας σοβαρές αποστάσεις...) για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η οργάνωση τις δημοτικές εκλογές.
Σε συνέντευξή της σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής της η κ. Κίτσου ανέφερε ότι μια απο τις αιτίες που την οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση είναι η δραματική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες και η συνεχιζόμενη υποβάθμισή της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφασή της πάρθηκε με την ματαίωση σύσκεψης που είχε προγραμματιστεί με θέμα τις «νησιώτικες πολιτικές υγείας».
Σε σχέση με την λειτουργία της κομματικής οργάνωσης σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα, και συγκεκριμένα αυτό πριν και αλλά και μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές οπώτε και εμφανίστηκαν προβλήματα με τις υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων να πάρουν την στήριξη της οργάνωσης, υπήρχαν έριδες, έλλειψη συλλογικότητας και παρεμβατικότητας.
Τέλος η κ. Κίτσου διευκρίνισε ότι παρά την παραίτησή της από την οργάνωση, παραμένει στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.