Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2010

ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων

ετεροχρονισμένο, αλλά γεγονός...

Πραγματοποιήθηκε επισήμως και μεγαλοπρεπώς η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου και των Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων του ενιαίου πλέον Δήμου Θήρας, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12.00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο. Επιθυμία και επιλογή χώρου και τελετουργικού, ήταν του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Θήρας κ. Ν. Ζώρζου και των μελών της Πλειοψηφίας.
Από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο στάλθηκαν προσκλήσεις προς τις Αρχές, τους Φορείς και τους επαγγελματικούς συλλόγους και ενημερώθηκαν οι πολίτες της Σαντορίνης για τη συμμετοχή τους στην επίσημη Τελετή της Ορκωμοσίας.
Η τελετή της Ορκωμοσίας έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας και Νήσων κ. Επιφάνιο μαζί με μέρος του Κλήρου της Εκκλησίας της Σαντορίνης. Οι νεοεκλεγμένοι άρχοντες ομολόγησαν τον προβλεπόμενο από την Πολιτεία όρκο, ενώ ο Μητροπολίτης Θήρας μίλησε σχετικά για την περίπτωση, τονίζοντας την ανάγκη της αγαστής συνεργασίας υπέρ του λαού της Σαντορίνης. Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου, ο οποίος ζήτησε την συμπαράσταση όλων των εκλεγμένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Σαντορίνης, ενώ τόνισε ότι θα είναι Δήμαρχος όλων των Σαντορινιών. Η αίθουσα ήταν πλήρης από Δημότες και φίλους της Σαντορίνης, τόσο της Πλειοψηφίας όσο και της Μειοψηφίας.
Ο κ. Αντώνης Σιγάλας δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την τελετή για προσωπικούς λόγους ενώ σύντομη ομιλία πραγματοποίησε η Δημοτική Σύμβουλος επικεφαλής του συνδιασμού της Δημοτικής Λαικής Συσπείρωσης, κ. Μαρία Αργυρού.