Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010



"Δεν ήρθα να κάνω τον Αγιοβασίλη"
δήλωσε ο νέος Γ.Γ. της Περιφέρειας
Βασίλης (σκέτο) Μπραμουκίτσος
συμπληρώνοντας οτι ο λαός -τραγούδι θέλει-αλλά θέλει και ρηξικελευθες προτάσεις
(άλλωστε πάντα το πασοκ ήξερε τι θέλει ο λαός γιατί εχει κάνει συμβόλαιο μαζί του)
ενω είπε επίσης οτι το ΕΣΠΑ θα καταρτιστεί εκ νέου απο μηδενική βάση (αλίμονο...)

κρίμα πάντως γιατί θα του ταίριαζε.
ο Βασίλης που ήρθε να κάνει τον Αγιοβασίλη...





Υστερόγραφο.
Έχετε δίκιο που μου το λέτε και συμφωνώ.
Ότι ο σημερινός Περιφερειάρχης -του Πασοκ δηλαδή- πιο πολύ μοιάζει με στέλεχος της ΝΔ παρά του κόμματός του. Παράλληλα, πολλοί λένε ότι και ο κ. Κόκκινος πιο πολύ σε πασόκο έφερνε….
Τα βασικά χαρακτηριστικά; Ο κ. Κόκκινος ήταν -και είναι- νέος άνθρωπος, από την αρχή της θητείας του εμφανίστηκε χαλαρός και άνετος και δεν κουβαλούσε κόμπλεξ του τύπου «ήρθαμε να επανιδρύσουμε..» ούτε κουβάλαγε το σύνδρομο της κατωτερότητας λόγο της πολυετούς παραμονής του κόμματός του εκτός εξουσίας. Εν ολίγοις, μια χαρά άνθρωπος ήταν -και είναι- αλλά, …μην το πείτε στον κ. Ρήγα….
Από την άλλη πάλι , λένε κάποιοι, οτι ο κ. Μπρακουλίτσος πιο πολύ "φέρνει" σε νεοδημοκράτη μιας και κουβαλά κάτι το «ολντ φάσιον», το «παλαιάς κοπής» επάνω του, που σαφώς παραπέμπει σε κόμμα που έχει μείνει καιρό έκτος ….
αλλά πάλι, είναι και η πράσινη γραβάτα που λειτουργεί ως ...κάρφωμα...!
Ευτυχώς, για μια ακόμη φορά, πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας! (και δεν πέρασε και πολύς καιρός …) ο κ. Ρήγας θα έδινε την πρώτη του συνέντευξη για το 2010, μέσα στις δέκα πρώτες μέρες του 2010. κι εμείς του ευχόμαστε να τις εκατοστίσει.

Επρόκειτο για μια άκρως διαφωτιστική συνέντευξη στην οποία κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι βουλευτής.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Ρήγα ο ίδιος δεν θέλει να του τηλεφωνούν για να βρουν κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας (τι μου λέτε, τέτοιες άκρες έχετε…) ούτε και τον Αύγουστο για να βρουν κρεβάτι στην Καλντέρα (σε αυτήν την περίπτωση δε χρειάζεται να ξέρεις βουλευτή, η ρεσεπσιονίστ αρκεί)
Επίσης μας ενημερώνει ότι δεν έγινε βουλευτής για να κάνει «χάρες» ούτε για να βοηθάει τους ατάλαντους να τρώνε τις δουλειές των ταλαντούχων. (αχ αυτά τα τάλαντα…)
Τέτοιες εξηγήσεις πάντως «με το καλημέρα» και για τα αυτονόητα(;) …παράξενο φαίνεται… εκτός κι αν έχουν κάνει ουρά οι ατάλαντοι….
(συμπληρωματικό)
Ο Παρθενώνας, η Επανάσταση και οι ψήφοι

Ευτυχώς, για μια ακόμη φορά, πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας! (και δεν πέρασε και πολύς καιρός …)
Δεκάδες στελέχη του πασοκ συγκεντρώθηκαν στην Σύρο προκειμένου να παρακολουθήσουν τον κ. Σκανδαλίδη να κόβει την πίττα του κόμματός του και μεταξύ άλλων να στέλνει και ευχές για μια Ελλάδα όπως είπε «που θα μοιράζει τον πλούτο δίκαια» -γιατί για την ώρα τον εισπράττει άδικα-

Και βέβαια θα πήγαινε κόσμος στην εκδήλωση.
Διότι, όπως λένε και οι «παλιοσειρές» της Αυτοδιοίκησης «όσο κι αν προσπαθεί ο υπουργός εσωτερικών να την αποψιλώσει, δεν λιγοστεύονται ετσι ευκολα ένα σορό κομματικά στελέχη που τόσον καιρό «αυγάταιναν»….
(Ευτυχώς) για μια ακόμη φορά, πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας! (και δεν πέρασε και πολύς καιρός …)
Ο «Καποδίστριας» (αυτός που δεν πρόλαβε να γίνει Νο2) άλλαξε όνομα! (προφανώς επειδή ως τέτοιος δεν θα εφαρμοζόταν ποτέ) κι έγινε…… Παπαφλέσσας!

Κρίμα … κρίμα.. γιατί ο κ. Ραγκούσης μου είχε υποσχεθεί ότι θα εισηγούνταν να ονομάσουν τον νέο σχεδιασμό Περικλή, που ήταν και ομορφάντρας και άφησε όνομα για τον χρυσό αιώνα του .
Εδώ που τα λέμε, και το Καλλισθένης καλό θα ήταν.
Καλλικράτη πάντως λένε κάποιον που προσπαθεί να κάνει καριέρα ως «μένταλιστ» παρέα με τον σκύλο του που τον λένε Ικτίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να εξευμενίσει τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, ο υπουργός εσωτερικών έχει δώσει εντολή να κατασκευαστεί ένα άγαλμα του Παπαφλέσσα ύψους 50 μέτρων το οποίο θα δωρίσει στην ΚΕΔΚΕ για να τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων της.

Ενώ, σε ότι αφορά τους συναδέλφους του υπουργούς που έχουν βγει στα κανάλια και τραβάνε τα μαλλιά τους για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, ο υπουργός εσωτερικών σκοπεύει να δώσει εντολή ώστε οι νέοι -λιγότεροι- αιρετοί της Αυτοδιοίκησης να μοιράσουν τις ψήφους ισόποσα στους υφιστάμενους βουλευτές ώστε να βγαίνουν όπως έβγαιναν και να μην χάσουν τη δουλειά τους. Ειδικότερα για τον κ. Πάγκαλο έχει δώσει εντολή ώστε οι ψήφοι που θα λαμβάνει να κάνουν αυτόματα «double up» και να μετρούν διπλοί. Διότι, όπως λένε και οι «παλιοσειρές» της Αυτοδιοίκησης «αν πρώτος Καποδίστριας βρέθηκε απέναντι στον τοπικισμό, ο Παπαφλέσσας θα βρεθεί απέναντι στις ψήφους»

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Τώρα που τελειώσανε οι γιορτές και ξεστολίσαμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα,
θέλω να ευχαριστήσω όσους ευχήθηκαν στην σελίδα να τα χιλιάσει (τα πόστ της, κοντεύουμε!) και να διατηρήσει το χιούμορ της (μεγάλο πράγμα..)
Πλήν όμως μου έχει μείνει η απορία, γιατί ο Παναγιώτης ο Ρήγας (μου) έστειλε μια κάρτα με ένα βρώμικο και κακοντυμένο παιδάκι που (ζητιανεύει;) κάθεται στη μέση ενός χωματόδρομου;;
Τι θέλει να πεί ο …. «ποιητής»;

Μήπως η κάρτα έχει σημειολογικό χαρακτήρα;
Μήπως θέλει να (μου) πεί κάτι που δεν κατάλαβα μες το ντελίριο των γιορτών;
Μήπως η κάρτα, και προσωπικώς ο κ. Ρήγας, μας προειδοποιούν για τα χειρότερα;
Μήπως από Μάρτη, που θα ψηφιστεί το φορολογικό και θα ξεκινήσουμε να κάνουμε σούμα τις αποδείξεις, βγούμε εμείς και τα παιδιά μας στην ζητιανιά;
Μήπως περιμένουμε μαύρους (στην Αμερική δεν λένε πια μπλάκ, λένε αφροαμέρικαν…)
-διόρθωση- Μήπως λοιπόν, περιμένουμε αφροαμέρικαν τουρίστες φέτος το καλοκαίρι;
Μήπως το Πασοκ για να ξαναπάρει εκλογές θα (πρέπει να) επιστρατεύσει μαύρους ψηφοφόρους γιατί με τους άσπρους δεν (του) βγαίνει;….
Μήπως θα γεμίσουν τα νησιά μας μαύρους (και άσπρους) ζητιάνους;
Μήπως πρόκειται για το παιδάκι από την Αφρική μου μας είχε πεί ότι θα υιοθετήσει η νεολαία Πασόκ (και είχαμε πεθάνει στα γέλια γιατί κάτι τέτοια δεν τα ακούς κάθε μέρα!)
προκειμένου να μας δείξει την ευαισθησία της και την ανθρωπιά της (τα άσπρα παιδάκια δεν τα λυπάται, μόνο τα μαύρα λυπάται…)
Μήπως το παιδάκι είναι φακίρης («μένταλιστ» στα ελληνικά…) και προσπαθεί να ξορκίσει το κακό που έρχεται;;
Μήπως, εν τέλει, είναι η μαύρη μας η μοίρα που μας κυνηγά;


Όπως και να έχει η κάρτα πέτυχε τον σκοπό της.
Μας συγκίνησε και «αφύπνισε». Ότι μια μέρα μπορεί να βγούμε κι εμείς με πλαστικές παντόφλες στους -χωματό-δρομους…