Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2010

και εγένετο αποχέτευση.. (αγάλι-αγάλι..)

Ετεροχρονισμένο αλλά γεγονός Νο2….

«Γιορτινό» όμως ήταν το κλίμα στην Σαντορίνη (και) τις προηγούμενες ημέρες λόγο της έναρξης των εργασιών, αλλά και της τελετής που προηγήθηκε, για την κατασκευή του δικτύου της αποχέτευσης στην Περίσσα.
Κατά την διάρκεια της σύντομης τελετής του αγιασμού του έργου (δεν ξέρω εάν έτσι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, πάντως, εδώ έτσι έγινε..) ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Ζώρζος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του και ευχήθηκε να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Ρούσσος αφού ευχαρίστησε κι εκείνος από την πλευρά του όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του, εξέφρασε και τα παράπονά του για απρόοπτες -όπως τις χαρακτήρισε- κωλυσιεργίες στην πορεία πολλών έργων στην Σαντορίνη καθώς και στην μη ,σε κάθε περίπτωση, αγαστή συνεργασία των … ευεργετούμενων.
Χαρακτηριστικά, κ. Ρούσσος ανέφερε ότι στην αντίστοιχη εργασία πριν από περίπου 5 χρόνια για την αποχέτευση του Πύργου, είχαν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες για … σκόνες και χώματα που προκαλούνταν εξ αιτίας των εργασιών. Σ.σ. πλήν όμως εμείς θα σημειώναμε ότι «στα έργα οι σκόνες είναι στο πρόγραμμα» πόσο μάλλον όταν πρόκειται για «τέτοιες δουλειές» και κατά συνέπεια ο (κάθε) Δήμαρχος οφείλει να γνωρίζει ότι (δεν πρέπει να τα παίρνει όλα και τόσο πολύ στα σοβαρά..) πρέπει να καλμάρει τον κόσμο, κι όχι να παρεξηγιέται ότι δεν αντιλαμβάνονται το έργο του.. Σε κάθε περίπτωση.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στην παραλία της Περίσσας στην περιοχή έξω από το Κάμπινγκ.
Η είδηση πάντως που κυκλοφορούσε τον τελευταίο αρκετό καιρό, ότι το έργο θα ξεκινήσει, είχε ανακουφίσει όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής που το περίμεναν και το απαιτούσαν..χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο προβλέπεται να «περάσει» ,και μάλιστα εγκαίρως, από τις περισσότερες και πλέον πυκνοδομημένες περιοχές του οικισμού, όπως αυτή πίσω από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, μιας και όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η πιστοποίηση (καθώς και το γεγονός…) ότι οι επιχειρήσεις είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο της αποχέτευσης, τους είναι απαραίτητη για να ανανεώσουν τις άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.


Εναλλακτικό επι του ιδίου θέματος.. και σε ύφος.. Τρόικας..!

-Who are these?
-Εγκαινιάζουνε ένα έργο…
-Is it so special? why they talk so much?
-Προφανώς είναι..
What’s for? Who pays for it?
-(η Τρόικα είσαι?..) Για την αποχέτευση. Όλοι έχουνε πληρώσει, από καιρό…
-When is gonna be ready?
-You never kwon… Everybody, hope soon..