Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2010

χρήσιμα sites

Καλα, το οτι όλα σχεδόν τα προιόντα των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα τα πληρώνουμε διπλάσια απ' οτι στις άλλες χώρες της Ευρώπης το έχουμε καταλάβει καλά. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μας βοηθά να πληρώνουμε λιγότερα, αλλά εστω κι έτσι, η συνειδητοποίηση του τι σόι τόπος είμαστε, είναι κι αυτό ενα υπολογίστιμο αποτέλεσμα..
Θα μπορούσε μάλιστα η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα να θυμίζει την προ διάσπασης Κομμουνιστική Ρωσία, ή, Σοβιετική Ένωση αν προτιμάτε. Γιατί,  αν και δεν νομίζω "να ακριβύνουν τόσο πολύ τα είδη της Μπίκ", είναι ήδη πολλοι και γίνονται όλο και περισσότεροι όσοι επιλέγουν να ψωνίζουν απο χώρες των Βαλκανίων (η μισή-;- Θεσσαλονίκη πάει Βουλγαρία, λένε κάποιοι) απο την γειτονική Τουρκία ή και την Αλβανία επιλέγουν να ψωνίσουν κάποιοι άλλοι, ενω δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις νέων ελλήνων που παραγγέλνουν με τις τσάντες τα είδη προσωπικής υγειινής, καιοχι μονο, απο φίλους τους που επιστρέφουν απο κάποια ευρωπαική χώρα, προκειμένου να γλιτώσουν τουλάχιστο κανα 80άρι ευρω...Και μάλιστα, χωρίς να θεωρούνται τσιγκούνηδες, αλλά συνειδητοποιημένοι....

Δυό πολύ ενδιαφέροντα site προτείνουμε για σήμερα, το πρώτο είναι το http://shopnsave.gr/home.html που λειτουργεί σαν το google των (ελληνικών) super markets. Του βάζεις δηλαδή το προϊόν που σε ενδιαφέρει και βλέπεις ποιο από τα γνωστά super markets το έχει πιο φθηνά.
Το ίδιο κάνει και το: http://www.e-prices.gr/search  που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών (Παρατηρητήριο Τιμών Γενικής Γραμματείας Εμπορίου) και ανακοινώθηκε η λειτουργία του πριν από λίγες μέρες, η έκδοση είναι beta αλλά αρκετά καλή.

Και με αυτές τις συμβουλές, σας ευχόμαστε καλές γιορτές και καλά ψώνια.