Σάββατο, Δεκεμβρίου 25, 2010

Βρούτσης - ευχές

(ελπίδα, πάνω απ όλα να λές...)
Τις -ολόψυχες όπως αναφέρεται- ευχές του :

"Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Το 2011 να είναι καλοτάξιδο και να φέρει σε όλους μας, Αγάπη, Υγεία και Ελπίδα."
μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης. Οι ευχές συνοδεύονται απο 1 φωτογραφία με ενα καραβάκι, την οποία όμως δεν μπορούσαμε να απομονώσουμε απο το κείμενο και να την αναρτήσουμε, οπώτε και βάζουμε ενα δικό μας καραβάκι, που μοιάζει με αυτό του κ. Βρούτση.

Εμείς, ευχαριστούμε για τις ευχές και ανταποδίδουμε, πλήν όμως θα θέλαμε να κάνουμε ενα σημειολογικό σχόλιο. Πως γίνεται και οι βουλευτές της αντιπολιτεύσεως (μια οι μεν, μια οι δε δηλαδή) παγίως στις ευχές τους κάνουν λόγο για ελπίδα, δεν το εχω καταλάβει.
Είναι συννενοημένοι; Η λέξη ελπίδα ταυτίζεται με την προσδοκία της εκλογικής επιτυχίας; Ελπίδα- ελπίδα δηλαδή μπας και βγούμε σύντομα; Τους το υπαγορευουν οι μάνατζερς τους; Οι αντιπολιτευόμενοι αναπτύσουν συναισθήματα και τάσεις (αυτολύπηση, ομφαλοσκόπηση, απογοήτευση κλπ) που τους κάνουν να εμβαθύνουν στα αισθήματα και να μην ευχονται απλά και στο ντούκου "χρόνια πολλά";
Σ'όποια αντιπολίτευση και να γυρίσεις για ελπίδα θα ακούσεις (μέχρι να γίνουν κυβέρνηση...)

Σημειολογικό Νο2
Τώρα το δακι αυτό. Τοκαραβάκι του κ. Βρούτση γράφει στην πλώρη του "ελπίδα". Το όνομά του δηλαδή είναι ελπίδα.... Πρέπει οποσδήποτε να βρούμε αυτην τη φωτογραφία..!