Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

Κόκκινος (Νο1) για .. εργασιακά (και γιατί οχι..)

Με ανακοίνωσή του με ημερομηνία 16.12.2010 ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Κόκκινος, αναφερόμενος στις νέες εργασιακές ρυθμίσεις που εισήγαγε ,μετά κι απο ψηφοφορία στην Βουλή, η κυβέρνηση, κάνει λόγο για "δημιουργία εργασιακού μεσαίωνα καθώς και για ισοπέδωση στις ζωές των Ελλήνων".

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η κοινωνία μας πρόσφατα έγινε αποδέκτης των νέων σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που δυστυχώς για τον τόπο απλόχερα προσφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το πολυνομοσχέδιο που αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις ψηφίστηκε στις 14/12/2010 χωρίς ουσιαστικό διάλογο και με διαδικασίες express από την κυβερνητική παράταξη αφού πρώτα επιχειρήθηκε η «σιωπή των αμνών» στους κυβερνητικούς βουλευτές και μια προσπάθεια επικοινωνιακής «ψευτοσυναίνεσης» και επί τετελεσμένων γεγονότων από έναν πρωθυπουργό που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν θέλει ή δεν ξέρει να ακούει την εναλλακτική άποψη και επιδίωκε συνενοχή.

Συγκεκριμένα με το νέο νόμο:
● Βασικά δικαιώματα δεκαετιών ξεκληρίζονται και οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι.
● Ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις και διαθεσιμότητες.
● Κατεδαφίζονται οι συμβάσεις που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις και όχι μονό για όσες χουν οικονομικά προβλήματα.
● Ανοίγει παράθυρο για μειώσεις και για τους μισθούς κάτω των 740 ευρώ μέσω της επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
● Το κράτος παραιτείται από την υπόσχεση να προστατευει τον εργαζομενο και απλά θα εκφράζει τη γνώμη του.
● Μετα τους δημοσιους υπαλλήλους έρχεται η σειρά των ιδιωτικών και φυσικά των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για μειώσεις αποδοχών που φτάνουν το 40%.
● Αυξάνουν το ΦΠΑ στα τρόφιμα και τους λογαριασμούς.
● Το ευνοϊκό μέτρο της «απόσυρσης» που ίσχυε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταμάτησε το 2009, σήμερα το επαναφέρει. Όμως λόγο έλλειψης χρημάτων στα νοικοκυριά αλλά και λόγο μη ικανοποιητικών κίνητρων που προσφέρει δεν θα ζεστάνει την αγορά του αυτοκινήτου.

Τα αντιλαϊκά μετρά δεν πρόκειται να σταματήσουν. Σύντομα αναμένονται καινούρια.
- Με ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις από 1/1/2012
- Με δραστικές μειώσεις στη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά από 1/7/2011
- Με αυξήσεις που θα φτάσουν 30% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών
Αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από την ακρίβεια καλπάζει η ύφεση και η ανεργία γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο
Η ανεργία ξεπερνά το 15% και προβλέπεται να ξεπεράσει σύντομα το 20%. Στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει σταθεροποιηθεί σε διψήφιο αριθμό και για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Ανάπτυξη δεν υπάρχει. Με λογιστικά τρικ και με απορροφήσεις κονδυλίων που επιτέθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας εμφανίζουν στο ΕΣΠΑ οι σημερινοί κυβερνώντες ενώ στην ουσία το έχουν τελματώσει. Με καθυστέρηση δεκαέξι (16) μηνών έφεραν στο προσκήνιο το νέο αναπτυξιακό νόμο. Μέχρι όμως να λειτουργήσει ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θα έχει την δυνατότητα να αντέξει λόγο των ανερμάτιστων πολιτικών τους.
Στην κυβέρνηση, που αλλά υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και αλλά κάνει, που μεταθέτει τεχνηέντως τις δικές της ευθύνες στην αντιπολίτευση και στους ευρωπαίους, που υποδούλωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και κάθε μέρα υποθηκεύει το μέλλον των ελλήνων και ισοπεδώνει τη ζωή μας , απαντάμε με κινητοποιήσεις και αντιστεκόμαστε στις «λογικές του παραλόγου» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια».