Σάββατο, Δεκεμβρίου 25, 2010

Μεγάλη, συγκλονιστική -και γιορτινή- αποκάλυψη! Ο Π. Ρήγας ήξερε! (οτι θα πεινάσουμε...)

Συγχαρητήρια.... Ειλικρινά, αυτό αξίζει δημοσίευσης..
Τα συγχαρητήρια αποδίδονται στον φίλο που τηλεφώνησε για ευχές και μου θύμισε τα περυσινά (πολύ ανεβασμένα είναι η αλήθεια..) σχόλια επι της -περισυνής- ευχετήριας κάρτας του βουλευτή (μας!) Κυκλάδων κ. Ρήγα.
Πέρσυ, ο κ. Ρήγας μας είχε στείλει μια κάρτα που έδειχνε ενα φτωχό παιδάκι να κάθετε στην άκρη ενός χωματόδρομου και να χαμογελάει. Σε άλλο ενστανέ, μπορεί και να το βλέπαμε να ζητιανεύει.
Όταν λοιπόν την έλαβα, το πρώτο που σκέφτηκα είναι οτι κάποιος (μου) κάνει πλάκα (άλλη δουλειά δεν θα είχε δηλαδή, κάρτες με την υπογραφή ενός βουλευτή έστελνε... χμ, δεν είναι κι άσχημη ιδέα, τέτοια καλικατζαροεποχή που διανύουμε...). Μετά όμως παρατηρόντας την, το ξανασκέφτηκα. Λέω, Μπάς και ......(η συνέχεια στην περσυνή ανάρτηση)
Φέτος όμως, ξαναβλέποντας την κάρτα, νιώθω όλο και πιο σίγουρη πως, "Ναι (δυνατά αυτό και αγωνιστικά) ο Παναγιώτης Ρήγας ήξερε και μας προειδοποιούσε". Μαυρα σύννεφα μαζευονταν πάνω απο την Ελλάδα. Δύσκολες μέρες έρχονταν και ο κοσμάκης θα πεινούσε..."

Ο φίλος που πήρε τηλέφωνο, αναρωτήθηκε, "μήπως γι αυτό δεν έβαλε φωτογραφία φέτος;"
Όμως εγω δεν νομίζω, θα μπορούσε να βρεί μια καλύτερη. θεωρώ όμως οτι με τόσες υποχρεώσεις και σκοτούρες ως υφυπουργός, το τελευταίο που θα τον απαςσχολούσε θα ήταν η φωτογραφία της ευχετήριας κάρτας. Απο την μια, μπορείς να συμφωνήσεις, και να πείς "λεπτομέρειες" απο την άλλη, (κι ανάλογα σε τι φάση βρίσκεται ο καθένας) μπορείς να σκεφτείς οτι όλα έχουν νόημα και σημασία. Εξαρτάται, σε κάθε περίπτωση, απο ποιά θέση βλέπει κανείς οτι βλέπει...


http://exoumekaileme.blogspot.com/2010_01_10_archive.html

Δευτέρα, Ιανουάριος 11, 2010

Τώρα που τελειώσανε οι γιορτές και ξεστολίσαμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα,
θέλω να ευχαριστήσω όσους ευχήθηκαν στην σελίδα να τα χιλιάσει (τα πόστ της, κοντεύουμε!) και να διατηρήσει το χιούμορ της (μεγάλο πράγμα..)
Πλήν όμως μου έχει μείνει η απορία, γιατί ο Παναγιώτης ο Ρήγας (μου) έστειλε μια κάρτα με ένα βρώμικο και κακοντυμένο παιδάκι που (ζητιανεύει;) κάθεται στη μέση ενός χωματόδρομου;;
Τι θέλει να πεί ο …. «ποιητής»;
Μήπως η κάρτα έχει σημειολογικό χαρακτήρα;
Μήπως θέλει να (μου) πεί κάτι που δεν κατάλαβα μες το ντελίριο των γιορτών;
Μήπως η κάρτα, και προσωπικώς ο κ. Ρήγας, μας προειδοποιούν για τα χειρότερα;
Μήπως από Μάρτη, που θα ψηφιστεί το φορολογικό και θα ξεκινήσουμε να κάνουμε σούμα τις αποδείξεις, βγούμε εμείς και τα παιδιά μας στην ζητιανιά;
Μήπως περιμένουμε μαύρους (στην Αμερική δεν λένε πια μπλάκ, λένε αφροαμέρικαν…)
-διόρθωση- Μήπως λοιπόν, περιμένουμε αφροαμέρικαν τουρίστες φέτος το καλοκαίρι;
Μήπως το Πασοκ για να ξαναπάρει εκλογές θα (πρέπει να) επιστρατεύσει μαύρους ψηφοφόρους γιατί με τους άσπρους δεν (του) βγαίνει;….
Μήπως θα γεμίσουν τα νησιά μας μαύρους (και άσπρους) ζητιάνους;
Μήπως πρόκειται για το παιδάκι από την Αφρική μου μας είχε πεί ότι θα υιοθετήσει η νεολαία Πασόκ (και είχαμε πεθάνει στα γέλια γιατί κάτι τέτοια δεν τα ακούς κάθε μέρα!) προκειμένου να μας δείξει την ευαισθησία της και την ανθρωπιά της (τα άσπρα παιδάκια δεν τα λυπάται το Πασοκ, μόνο τα μαύρα λυπάται…)
Μήπως το παιδάκι είναι φακίρης («μένταλιστ» στα ελληνικά…) και προσπαθεί να ξορκίσει το κακό που έρχεται;;
Μήπως, εν τέλει, είναι η μαύρη μας η μοίρα που μας κυνηγά;

Όπως και να έχει η κάρτα πέτυχε τον σκοπό της.
Μας συγκίνησε και «αφύπνισε». Ότι μια μέρα μπορεί να βγούμε κι εμείς με πλαστικές παντόφλες στους -χωματό-δρομους…

Αναρτήθηκε από Despina στις Δευτέρα, Ιανουάριος 11, 2010