Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015

μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου (Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α' και Β' Δωδεκανήσου):  Συνελήφθησαν συνολικά (683) άτομα, ξιχνιάσθηκαν μεταξύ άλλων (131) υποθέσεις, εξαρθρώθηκαν (2) σπείρες που διέπρατταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διαρρήξεις-κλοπές, ενώ βρέθηκαν 9 κλεμμένα μεταφορικά μέσα.κ.α.

Παράλληλα, τ χρονικό διάστημα από 13 έως 19-1-2015 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου. Η πραγματοποίηση τους έγινε στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. Οι έλεγχοι είχαν αντικείμενο την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ., τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα και την αντιμετώπιση προβλημάτων που συναρτώνται με καταυλισμούς Ρομά. Προσήχθησαν (68) άτομα από τα οποία συνελήφθησαν (3) και βεβαιώθηκαν (158) παραβάσεις