Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015

στις 6.2 η Γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη 4η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο εκθεσιακό κέντρο Expo Metropolitan - Αίθουσα C1- του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το γεγονός που έχει αναρτηθεί στην σελίδα του : http://www.grhotels.gr/genikisineleusi2015/

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην Γενική Συνέλευση έχει αποδειχθεί ως σημαντικό όπλο στην κοινή προσπάθειά μας για αναβάθμιση της εικόνας και της διεισδυτικότητας του ελληνικού τουρισμού και συγχρόνως της καθιέρωσής του ως υψηλής προτεραιότητας στην πολιτική και οικονομική ατζέντα της χώρας μας. Έχουμε ανάγκη από την παρουσία σας στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, γιατί όταν είμαστε όλοι μαζί, έχουμε τη δύναμη και τη νομιμοποίηση να διεκδικούμε με τόλμη και σθένος για το καλό όλων μας.

Σύμφωνα με το μήνυμα του προέδρου του Ξ.Ε.Ε. Γιώργου Τσακίρη εν όψει της Γενικής Συνέλευσης, 

Τη χρονιά που πέρασε, ο ελληνικός τουρισμός πέτυχε μια χρονιά επιδόσεων ρεκόρ. Ο ελληνικός τουρισμός; με ραχοκοκαλιά του την ελληνική ξενοδοχειακή επιχείρηση κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει το μέλλον της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη της. Δυστυχώς όμως η εικόνα πολιτικής αβεβαιότητας που εκπέμπει η χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, έχει ήδη προκαλέσει μια σημαντική στασιμότητα των κρατήσεων για το 2015 , σε μια περίοδο μάλιστα που χαρακτηρίζεται διαχρονικά ως η βασική περίοδος των χειμερινών κρατήσεων.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με την ιδιότητά του ως θεσμικού συμβούλου του κράτους, επαγρυπνεί προς όφελος του Ελληνικού τουρισμού.
Η δύναμη του Ξ.Ε.Ε. δεν είναι άλλη από τα μέλη του. Η ενότητα και αποφασιστικότητα των Ελλήνων ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρηματιών για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού, αποτελούν την βασική δύναμη στήριξής του.

Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνουμε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 στις 17.00,  την 4η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος που θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Expo Metropolitan, συνεδριακή αίθουσα C1, στο χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου παράλληλα θα διεξάγεται και η μεγάλη κλαδική έκθεση εξοπλισμού και προμηθειών, η έκθεση HORECA (6-9 Φεβρουαρίου 2015).

Όπως γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιείται οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, απολογισμός των δράσεων του Ξ.Ε.Ε., παρουσίαση των τάσεων και επιδόσεων των Ελληνικών ξενοδοχείων για τη χρονιά που ολοκληρώνεται, ενημέρωση των ξενοδόχων για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στο χώρο του τουρισμού και της οικονομίας, καθώς και αναφορά στις εξελίξεις και τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι καθοριστική, αφενός για να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού και αφετέρου να διασφαλίσουμε την τοποθέτηση του τουρισμού στην υψηλότερη δυνατή θέση στην οικονομική και πολιτική ατζέντα της χώρας μας.

Με όραμα, ενότητα και συμμετοχή, μπορούμε ψηλότερα!