Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015

εκδήλωση της Κ.Ε.Ε. και του Ε.Β.Ε.Α. για τον Τουρισμό

Εκδήλωση για την σύνδεση Επιμελητηρίων και Τουρισμού διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και το ΕΒΕΑ πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, με την συμμετοχή προέδρων Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα και επαγγελματιών του Τουρισμού.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής : Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της προσπάθειάς μας να στηρίξουμε, ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, την ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Να αναδείξουμε τον καίριο ρόλο της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της ανάδειξης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Να εντοπίσουμε τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες της μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης να λειτουργήσει ως μοχλός αναβάθμισης των υπηρεσιών και των εμπειριών που προσφέρει η χώρα μας στον επισκέπτη".

Εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Ο κλάδος που ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, δεν παύει να στηρίζει την οικονομία και την απασχόληση στον τόπο. Δεν παύει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευκαιρίες, να αυξάνει τα εισοδήματα του πληθυσμού της Περιφέρειας, αλλά και να συμπαρασύρει στην ανάπτυξη πολλούς ακόμη κλάδους της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.
Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός λειτούργησε ως βασική κινητήριος δύναμη για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης εντός του 2014, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή αύξηση μεγεθών.

- Με 23 εκατ. αφίξεις ξένων επισκεπτών
- με άμεση συνεισφορά 14 δισ. ευρώ στα έσοδα της χώρας
- με τη δημιουργία 115.000 νέων θέσεων εργασίας στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου
- με εκτιμώμενη, άμεση και έμμεση, συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας σε ποσοστό άνω του 20% ο τουρισμός έχει ήδη αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης.