Παρασκευή, Δεκεμβρίου 26, 2014

μήνυμα Δημάρχου Θήρας Αναστασίου Νικολάου Ζώρζου για τα Χριστούγεννα 2014

Σύμφωνα με το μήνυμα,

Τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται σε μια περίοδο που τα καίρια ζητήματα που θέτει η διδασκαλία του Ιησού Χριστού βρίσκονται όχι μόνο στην πρώτη γραμμή της καθημερινής μας ζωής αλλά γενικότερα σε όλα τα επίπεδα της παρουσίας του ανθρώπου πάνω στη Γη.

Η γιορτή της Γέννησης του Χριστού, ως αφετηρία ενός νέου κόσμου, αναδεικνύει την αγάπη ως την κυρίαρχη αξία της ανθρώπινης ύπαρξης, τόσο ως στάση ζωής όσο και ως διέξοδο στις δυσκολίες και εμπόδια που προκαλεί η ίδια μας η φύση.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, συμπυκνωμένο στην έννοια της αγάπης, αναφέρεται στην ουσιαστική πρόοδο και ευημερία αφού το προσωπικό συμφέρον συμπίπτει με το συμφέρον του συνόλου είτε αφορά σε μικρότερες ή μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, είτε την οικογένειά μας είτε τη γειτονιά μας, το χωριό μας είτε την πατρίδα μας  ή για τον κόσμο όλο.

Τα λαμπερά στολίδια σαν το  λαμπρό άστρο που οδήγησε τους Μάγους στην ταπεινή φάτνη, δεν είναι τα μόνα, που υπενθυμίζουν την γιορτή των Χριστουγέννων. Η ίδια η καθημερινότητα, παρά τα επιτεύγματά μας και την απόσταση από το γεγονός της Γέννησης του Χριστού επαναφέρει την ανάγκη της γιορτής των Χριστουγέννων  αφού   η διδασκαλία του, ως προείπαμε για την αγάπη για τον εαυτό μας και  για τον πλησίον μας, για την ελευθερία της αυθυπέρβασης με την υπενθύμιση  ότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και ομοίωση Θεού, για την αναγνώριση ως μόνης Αρχής, του Λόγου που δημιούργησε τον κόσμο τον οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε, παραμένει επίκαιρη απάντηση στον τρόπο για την καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας μας, για να έχουν θέση και δυνατότητα προόδου   «οι ενοικούντες τη Γη».


Σας  εύχομαι Χρόνια  Πολλά και Καλά  και το  άστρο  της Βηθλεέμ  να φωτίζει την ζωή μας και μετά το σβήσιμο των  φώτων  της γιορτής.