Τρίτη, Δεκεμβρίου 23, 2014

αρωγός στις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις το υπουργείο Τουρισμού

Σύμφωνα με ανάρτηση της εφημερίδας «Καθημερινή», 

http://www.kathimerini.gr/796960/article/oikonomia/epixeirhseis/arwgos-stis-kainotomes-kai-neofyeis-epixeirhseis-to-ypoyrgeio-toyrismoy

Τις πολιτικές για τη στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στον τουρισμό, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάνννη, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού, με θέμα: «Καινοτομία και Τουρισμός. Πολιτικές στήριξης για Startups και Clusters για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος». Στην εκδήλωση συμμετείχαν νεοφυείς επιχειρήσεις και startuppers.

Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού, βασικοί αποδέκτες αυτών των προσπαθειών του υπουργείου Τουρισμού, είναι οι νέοι επιχειρηματίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο καινοτόμοι της τεχνολογίας, οι επενδυτικοί φορείς του ιδιωτικού τομέα, οι δημόσιοι φορείς του τουρισμού, όλες οι παραγωγικές δομές του τουρισμού.

«Η πρωτοβουλία μας έχει ως στόχο αυτοί οι επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το μεγάλο ατού της Ελλάδας που λέγεται τουρισμός. Η εποχή του κράτους-επιχειρηματία έχει παρέλθει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ακόμη ότι σήμερα το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι δυνάμεις της Καινοτομίας και του Τουρισμού να ενωθούν στην πράξη, με στόχο να ενδυναμώσουν και να εκσυγχρονίσουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν.