Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

η εκδήλωση της Ένωσης πολυτέκνων Σαντορίνης (19.1)

Σύμφωνα με κείμενό της,

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης πραγματοποίησε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου στα Φηρά στις 19 Ιανουαρίου 2014 την κορυφαία εκδήλωσή της που περιελάμβανε τα εξής :

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας κκ. Επιφάνιου .

Ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης στην οποία απηύθυνε  τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Πολύτεκνοι της τοπικής Ένωσης όσο και οι Πολύτεκνοι όλης της χώρας, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους αντιμετώπισης τους με σοβαρές παρεμβάσεις από την Πολιτεία. Επίσης έγινε ενημέρωση για τη γενική συνέλευση της ΑΣΠΕ και τις προτάσεις που θα κάνει σε αυτήν.

 Χαιρετισμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας κκ. Επιφάνιο  , και  το Δήμαρχο Θήρας κο  Ζώρζο Νικόλαο κ.α.

Διαβάστηκαν χαιρετισμοί  : του Γενικού Γραμματέα της ΑΣΠΕ  κου Μανώλη Χρυσόγελου  , του προέδρου του οργανισμού Θεόφιλος κου Ναυπλιώτη Ιωάννη και του Υπουργού Εργασίας κου Ιωάννη Βρούτση.

Απονομή επαίνων σε τέκνα πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στα Γυμνάσια, Λύκεια,  και σε μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . Οι βραβευθέντες έλαβαν έπαινο  και συμβολικό χρηματικό ποσό.
Τα παιδιά που αρίστευσαν  ήταν: Γαβρίλη Λυδία του Ιωάννη , Κουλούρης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου ,Γαβρίλης Ανδρέας του Ιωάννη , Θωμάτου Ιεροθέα του Ευαγγέλου , Οικονόμου Ηρώ του Παύλου , Αρβανίτη Μαρία του Νικολάου , Διαμαντοπούλου Μόσχα του Γεωργίου , Πούλης Νικόλαος του Δημητρίου , Ξαγοράρη Ειρήνη του Κωνσταντίνου , Αναπλιώτης Εμμανουήλ του Γεωργίου , Φουστέρη Χριστίνα του Σπυρίδων , και μια πολύτεκνη μητέρα η Κωστακλή Καλλιόπη του Σταύρου.

Τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν: Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος του Γάσπαρη , Δρόσου Μαρία του Ελευθερίου , Στρατήγης Χρύσανθος του Εμμανουήλ , Βαμβακούση Σαββίνα του Αντωνίου , Ματσάδος Ραφαήλ του Κάρλος , Φουστέρη Νεκταρία του Γεωργίου ,Φύτρος Αλέξιος του Δημήτριου , Φωτεινός Ευάγγελος του Ευσταθίου , Χάλαρη Ειρήνη του Εμμανουήλ , Χιώτη Σπυριδούλα του Ιωάννη.
   
Απονομή τιμητικών διακρίσεων : Α) για την προσφορά τους στη Σαντορίνη, στον κο Παντελή Δημήτρη, στον κο  Κελίδη Χαράλαμπο, στον κο Λαδικό Νικόλαο και  στον κο Αγγελόπουλο Ιωάννη, Β) Για την προσφορά τους στον Αθλητισμό στον  Συνολάκη Γεώργιο και στην Κακριδώνη Αναστασία ,Γ) Για την αλματώδη εξέλιξη στην μουσική στον  Πρέκα Αντώνη και Δ) Για την προσφορά και αγάπη στην Θηραϊκή Κοινωνία   στον πατέρα Βαρβαρρήγο Ιωάννη

Επίσης βραβεύτηκαν οι  νέες πολύτεκνες μάνες η  Αρβανίτη Νικολέττα σύζυγος Αλεφραγκή Νεκτάριου  ,Βάλβη Ιωάννα σύζυγος Πελεκού Νικόλαου , Αλεφραγκή Δήμητρα σύζυγος Μαυρομμάτη Νικόλαου , Αρβανίτη Μαρία σύζυγος Δρόσου Εμμανουήλ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μουσικό  πρόγραμμα με τον Πρέκα Αντώνιο , τον Γιώργο Ρούσσο και τον Κυριάκο Πρέκα.

Ετήσια γενική συνέλευση , απολογισμός για το έτος 2013, ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους ,προγραμματισμός δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά.
Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλούσιων δώρων σε όλα τα παιδιά των        πολύτεκνων οικογενειών.