Σάββατο, Φεβρουαρίου 01, 2014

και φέτος με καλή διάθεση και κέφι αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πανηγύρι της Παναγίας της Σέργενας (2.2)

Σύμφωνα και με το φετινό κάλεσμα μελών του Συλλόγου «φίλων Παναγίας Σέργενας» η λειτουργία για την γιορτή της εκκλησίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής με το προσκύνημα να συνεχίζεται καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας και το βράδυ να ακολουθεί η .. επίσης καθιερωμένη, πολύωρη, και πλούσια σε φαγητό γιορτή στο πανηγυρόσπιτο της εκκλησίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο του χωριού και όχι μόνο. 

Η εκκλησία της Παναγίας της Σέργενας βρίσκεται στην άκρη του παλιού παραδοσιακού  οικισμού του Βόθωνα και μπορεί να φτάσει κανείς σε αυτήν στρίβοντας δεξιά, στο «ύψος» του χωριού, στον δρόμο από Μεσαριά προς Καμάρι. Η εκκλησία της Παναγίας της Σέργενας υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε, σκάφτηκε ουσιαστικά, μέσα σε έναν βράχο, πρίν από 200 περίπου χρόνια, ενώ στο εσωτερικό της φιλοξενεί ένα ιδιαίτερης αξίας χειροποίητο ξυλόγλυπτο τέμπλο καθώς και εικόνες που χρονολογούνται στις αρχές του περασμένου αιώνα.


Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ναό αξιόλογο να επισκεφθεί κανείς, με δεδομένο ότι και οι νεότερες «κατασκευές» που έγιναν σε αυτόν και συγκεκριμένα τα τούνελ που κατασκευάστηκαν για να δημιουργήσουν μιαν ακόμη είσοδο σε αυτόν, είναι εντυπωσιακά..